NIEUWSAudiolab

De Audiolab 9000N vlaggenschip streamer is deze maand leverbaar

Het Engelse audiomerk Audiolab heeft voor de zomervakantie laten weten te werken aan de ontwikkeling van de 9000N, de vlaggenschip netwerkspeler van het portfolio. Op dat moment was nog niet veel informatie beschikbaar, maar daar is deze week verandering in gekomen. De Audiolab 9000N zal in de loop van deze maand voor levering beschikbaar komen in een zwarte en zilverkleurige uitvoering.

Audiolab 9000N

De Audiolab 9000N Network Player is natuurlijk onderdeel van de 9000-productlijn waar ook geïntegreerde versterker 9000A en CD-loopwerk 9000CDT lid van zijn. Het onderscheid met de netwerkspelers 6000N Play en 7000N Play, die zich richten op het instap- en middensegment met Play-Fi-technologie, is relatief groot. Op het achterpaneel van de 9000N zijn XLR-aansluitingen gemonteerd en dat hebben de 6000N Play en 7000N Play niet.

Het selectieproces van Audiolab voor het streamingplatform van de 9000N was grondig. De ontwerpers kozen voor een platform dat wereldwijd wordt erkend vanwege de stabiele werking, de veelzijdige app, de technische mogelijkheden en de geluidskwaliteit. Door deze technologie te combineren met de digitale/analoge circuitontwerpen van Audiolab, wil de 9000N een ideale streamingoplossing bieden voor muziekliefhebbers. De 9000N biedt een integratie van technologieën met een ARM-processor en een op Linux gebaseerd besturingssysteem.

De belangrijkste bedieningsapp van de 9000N geeft eenvoudig toegang tot diensten als Tidal, Qobuz, Spotify en TuneIn Radio. Het heeft een intuïtieve maar veelzijdige interface waarmee gebruikers eenvoudig afspeellijsten kunnen maken, albums kunnen groeperen en muziek kunnen ordenen. Tidal Connect en Spotify Connect maken directe streaming vanuit hun respectievelijke apps mogelijk, terwijl UPnP/DLNA-apps zoals mconnect en BubbleUPnP ook de 9000N kunnen besturen. Bovendien vergroten de compatibiliteit met AirPlay 2 en Roon Ready de veelzijdigheid.

Het ontwerp van de 9000N is zowel elegant als functioneel, met een minimalistisch frontpaneel met draaiknoppen en een 4,3-inch IPS LCD-kleurenscherm dat albumplaatjes en diverse informatie kan weergeven. Het achterpaneel biedt een reeks aansluitingen, waaronder Wi-Fi, Ethernet, USB, analoge uitgangen (cinch en XLR) en twee digitale uitgangen (optisch en coaxiaal cinch). De 9000N kan eventueel worden aangesloten op een externe DA-converter. Afgezien van de USB-B aansluiting heeft de 9000N geen digitale ingangen, ook geen analoge.

Verbinding met een kan worden gelegd via een UTP-kabel (RJ-45) of via WiFi.

Audiolab 9000N: DA-converter met ESS Technology DAC-chip, XLR-uitgangen

Onder de motorkap heeft de 9000N een Quad-core Arm Cortex-A53-chip voor efficiënte werking, naast de ES9038Pro DAC-chip van ESS Technology. De lineaire voeding van Audiolab met als basis een ringkerntransformator van 50 VA zorgt voor een schone stroomtoevoer. De analoge circuits na de DA-converter hebben een gebalanceerde topologie en monden uit in XLR-aansluitingen. Audiolab geeft een A-gewogen S/R-verhouding op van meer dan 120 dB voor de XLR-uitgangen en meer dan 116 dB voor de cinch-uitgangen.

De 9000N kan alle gangbare formaten en resoluties verwerken. Via de USB-B aansluiting kan PCM-signaal tot 32-bit/768 kHz worden aangeleverd en native DSD tot 22,5 MHz (DSD512). Audiofiele codecs zoals FLAC, ALAC, WAV, AIFF, DSF en DIFF worden natuurlijk probleemloos afgespeeld en er is ook ondersteuning voor MQA.

De 9000N meet 444 x 89 x 333 millimeter (B x H x D) en hij weegt 6,2 kilogram

Audiolab 9000N: prijs en leveringsinformatie

De Audiolab 9000N komt in de loop van deze maand beschikbaar voor levering in een zilverkleurige en zwarte uitvoering. De adviesprijs is net geen 2.800 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE