NIEUWSRuark Audio

Ruark Audio RS1: de eerste subwoofer van de Britse fabrikant

De Engelse audiofabrikant Ruark Audio heeft de RS1 aangekondigd, de allereerste subwoofer van het bedrijf. De RS1 is ontworpen om bijstand te verlenen aan o.a. de compacte MR1.

Ruark Audio RS1

Kleine luidsprekers kunnen prima klinken maar zijn intussen zelden in staat om de onderste regionen van het frequentiebereik met voldoende autoriteit weer te geven. De bedoeling van de Ruark Audio RS1 is niet heel verrassend om een aanvulling te zijn op een set compacte monitorluidsprekers. De RS1 zou met name een goede aanvulling zijn op de actieve MR1 van Ruark Audio. Esthetisch passen ze in elk geval goed bij elkaar. De RS1 heeft een loodgrijze kaststof en een walnoothouten boven- en onderpaneel.

De RS1 heeft een klasse D versterker aan boord, die volgens Ruark 100 Watt vermogen kan leveren. De driver heeft een diameter van 17 centimeter en is naar beneden gericht. Nee, deze subwoofer is niet gemaakt om een aardbeving te simuleren maar hij kan wel net dat beetje extra lage tonen leveren dat nodig is voor een realistisch geluidsbeeld. De opgegeven frequentierespons loopt van 25 Hz tot 200 Hz. De gebruiker kan de cross-over regelen tussen 50 Hz en 180 Hz.

De RS1 wordt aangesloten op de MR1 via een mono cinch-aansluiting, gaat automatisch aan en uit en is voorzien van een bewakingscircuit om schade te voorkomen. Overigens kan de RS1 ook gebruikt worden samen met de onlangs gelanceerde R410.

Ruark Audio RS1: prijs en leveringsinformatie

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen, maar louter ter indicatie kunnen we melden dat de RS1 in Groot-Brittannië voor net geen 350 Britse ponden over de toonbank gaat.


EDITORS' CHOICE