HI-VISITDaudio

HiVisit Daudio op DAE 2023: Daudio Modular Open Baffle luidsprekersysteem van wereldklasse

Daudio is een Nederlandse fabrikant van unieke dipool design hifi-uidsprekers. Al sinds de start in 2013 zijn zowel kenners en critici vol lof over de eerlijke en open prestaties van deze unieke luidsprekermodellen zónder luidsprekerkast. Het ontbreken van de behuizing is geen bezuinigingsronde, maar dankzij deze eigenzinnige dipool bouwwijze ontstaat een laagdrempelige en zeer accurate muziekweergave met een hoog belevingsniveau. 

Tijdens de DAE-show maken we kennis met de nieuwste creatie waarbij Jeroen Dezaire verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van de technologie en Hans Beckeringh onder meer het fraaie ontwerp heeft verzorgd. De nieuwe Daudio telg luistert naar de naam Modular Open Baffle speaker. Lekker nuchter en dit is precies zoals we het team van Daudio door de jaren hebben leren kennen. De MOB heeft een modulaire opbouw en kan door geïnteresseerden precies zo worden geconfigureerd dat deze past bij de afmetingen van de ruimte thuis.

Voor ieder de juiste configuratie

Het design van deze nieuwe Daudio MOB is eenvoudig, toegankelijk en tijdloos. Er kan uit verschillende drieweg configuraties worden gekozen waarbij het premium model van de MOB is uitgevoerd met de dubbele 15-inch laagweergever en de Satori midrange en Mundorf Air Motion Tweeter module.

Ook kan er worden gekozen voor het Reference model. Deze is voorzien van de SB acoustics midrange driver in combinatie met de AMT die ook wordt toegepast in de Daudio M2. De baffles van de modules worden standaard geleverd in matzwart of -wit. Andere kleuren zijn mogelijk op aanvraag en tegen meerprijs. De frames zijn verkrijgbaar in mat transparant gelakt eiken of tegen meerprijs in matzwart eiken.

Lees ook onze review van de Daudio S1

Daudio levert de luidsprekersystemen naar wens klaar voor gebruik, maar voor de echte liefhebber kan deze ook als compact pakket in onderdelen worden geleverd. De gebruiker kan in beide gevallen kiezen in welke volgorde de units worden gemonteerd. Wilt u een Reference uitvoering met een van de laagdrivers on top? Prima. Liever de premium uitvoering met twee dubbele laagdrivers onderop of toch liever een enkele 15-inch woofer, dan is dit ook mogelijk. Afhankelijk van het aantal en de volgorde van de units, kan de mid-hoog unit een halve slag worden geplaatst voor een optimaal afstraal niveau op oor niveau. Hiermee biedt Daudio een unieke configureerbare drieweg propositie in het huidige aanbod dipool luidsprekers. 

“Met Daudio luidsprekers hoor je geen luidspreker en staat de muzikant met het instrument centraal. Omdat ons Daudio S1 open baffle topmodel niet binnen ieders budget past, hebben we bij de ontwikkeling van de gunstig geprijsde MOB-series gezocht naar componenten met een goed prijsprestaties niveau om deze voor een groter publiek interessant te maken. Met onze nieuwe drieweg Modulaire Open Baffle luidsprekers willen we een alternatief bieden aan liefhebbers van dit luidsprekerconcept, maar niet kunnen wennen aan het karakter van de vaak toegepaste breedband luidsprekers. Gezien de vele positieve reacties over het heerlijke geluid en het mooie ontwerp tijdens de DAE zijn we voor ons gevoel in onze opzet geslaagd.”, aldus Hans Beckeringh van Daudio.

Eerste indruk van de nieuwe MOB

Al sinds onze eerste kennismaking met de creaties in 2015 zijn we van mening dat Daudio door het hoge belevingsniveau in een speciaal plekje verdient. Dankzij de brede baffle en het grote oppervlak van de woofers spelen deze dipolen in combinatie met de Daudio streamer, DSD DAC en SilverGold Airtube bekabeling groots en gemakkelijk. Het dynamische, open, snel en fraai gedetailleerde karakter van deze dipool van Nederlandse bodem laat ons telkens weer achter met een gevoel van ‘wauw’. | Kijk voor meer informatie op https://daudio.nl.

MERK

EDITORS' CHOICE