NIEUWSAstell&Kern

Astell & Kern lanceert DAC/Amp HB1 en draagbare muziekspeler Kann Ultra

Astell & Kern heeft een tweetal apparaten aangekondigd voor gebruik onderweg. De HB1 is een DAC en hoofdtelefoonversterker die via USB-C of Bluetooth muzieksignaal van een pc, smartphone of tablet kan afspelen. De Kann Ultra is de nieuwste draagbare muziekspeler die is gemaakt om de geluidskwaliteit van smartphones en tablets te overtreffen.

Astell & Kern HB1

De HB1 van het in Korea gevestigde Astell & Kern (A&K) belooft “uitstekend geluid met hoge resolutie” van pc’s, telefoons en tablets via een bekabelde USB-C- of draadloze Bluetooth-verbinding. Het nieuwe apparaat ondersteunt het afspelen van native DSD256- en 32-bit/384 kHz PCM-weergave en MQA, dankzij een rendererfunctie. Via Bluetooth is de resolutie natuurlijk lager dan via een USB-C kabel. Er is codec-ondersteuning voor LDAC (de hoogwaardige codec van Sony), aptX HD, AAC en SBC.

De gebruiker heeft een 3,5 mm (ongebalanceerde) en 4,4 mm (gebalanceerde) hoofdtelefoonaansluiting tot zijn beschikking.

A&K heeft aan de wensen van gamers gedacht. Veel draagbare gaming-apparaten bieden alleen UAC 1.0-verbindingen, maar de HB1 ondersteunt UAC 2.0 en UAC 1.0 voor platformonafhankelijk luisteren. Dit zou moeten betekenen dat gameconsoles als de PlayStation en Nintendo Switch zouden moeten profiteren van een lagere latentie en betere audio. Er is zelfs een automodus. Sluit de A&K HB1 eenvoudig aan op de AUX-poort van een auto en de stroom wordt automatisch in-/uitgeschakeld op basis van het contact van de auto.

Tenslotte beschikt de A&K HB1 over een “hoogwaardige” microfoon voor heldere spraakoproepen. Het beschikt ook over de Clear Voice Capture-technologie van het bedrijf, die omgevingsgeluid blokkeert en de stemhelderheid verbetert.

A&K Kann Ultra

De nieuwe Kann Ultra is de nieuwste telg in de A&K Kann-productlijn. De Kann Ultra wordt geïntroduceerd als de krachtigste draagbare speler van Astell & Kern, omdat het de eerste is met de volgende generatie Octa-coreprocessors. De Kann Ultra is uitgerust met een USB-C-ingang voor opladen plus 3,5 mm (ongebalanceerde en optische) en 4,4 mm (gebalanceerde) uitgangen en ondersteunt bestandsdecodering tot 32-bit/768 Hz via een ES9039MPRO-chip. Het merendeel van de bediening vindt plaats via het 5,5-inch HD-aanraakscherm, maar er is ook een draaiknop die op de tast kan worden gevonden.

De audiocircuits zijn uit de processors zelf verwijderd, hetgeen volgens A&K de hitte en ruis van de processors vermindert en daarmee de audioprestaties verbetert. Ondertussen streeft de DAR-technologie (Digital Audio Remaster) naar het leveren van verfijnd geluid met hogere bemonsteringsfrequenties, waarbij deze snelheden vanaf de bron worden geüpsampled om naar eigen zeggen de grenzen van het formaat te overschrijden. De Triple Output Mode is ook ontworpen om de details en prestaties van de meer veeleisende hoofdtelefoons op de markt te verbeteren.

Uiteraard is ook de Teraton Alpha-technologie van A&K aan boord, die met name ruis en vervorming vermindert bij hoog vermogen. Deze unieke zelfontwikkelde technologie is ontworpen om audioweergave zo dicht mogelijk bij het originele geluid te leveren door middel van “efficiënter energiebeheer, onwrikbare versterking” en de vermindering van ongewenste ruis, aldus de ontwerpers.

Astell & Kern HB1 en Kann Ultra: prijzen en leveringsinformatie

Astell & Kern HB1: 300 euro
Astell & Kern Kann Ultra (in aluminium Astro Grey): 1.900 euro
Hoes voor Kann Ultra: 145 euro

MERK

EDITORS' CHOICE