Pro-Ject Audio Pick it Pro Balanced: MM-element met een gebalanceerde structuur

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio heeft een nieuw MM-element gelanceerd genaamd Pick it Pro Balanced. Het nieuwe element dat samen met elementbouwer Ortofon is ontwikkeld, heeft een symmetrische structuur en onderscheidt zich daarmee van de overgrote massa aan MM-elementen die een asymmetrische structuur hebben. Door de Pick it Pro Balanced gebalanceerd aan te sluiten, worden storende invloeden van buitenaf in belangrijke mate onderdrukt.

Pro-Ject Audio Pick it Pro Balanced

Het nieuwe draaitafelelement is gebaseerd op de Pro-Ject Pick it Pro en is in samenwerking met de Deense elementbouwer Ortofon A/S ontwikkeld en geproduceerd. Het nieuwe element moet volledig aansluiten bij het doel dat Pro-Ject Audio Systems nastreeft als het zogenaamde Pro-Ject Audio Systems Plan B met de Pro-Ject True Balanced Connection Series. Kort samengevat, Pro-Ject Audio wil symmetrische signaaloverdracht bij het afspelen van vinylplaten tot een standaard verheffen.

Standaard MM-draaitafelelementen zijn volgens Pro-Ject Audio niet geschikt voor symmetrische signaaloverdracht, omdat er dan een verschil zou ontstaan tussen het linker- en rechterkanaal. Daarom wordt nu de nieuwe Pro-Ject Pick it PRO Balanced op de markt gebracht, zodat zoveel mogelijk gebruikers kunnen genieten van symmetrische signaaloverdracht tegen een bijzonder aantrekkelijke prijs.

Het grote voordeel van symmetrische signaaloverdracht is vooral dat storende invloeden van buitenaf, zoals hoogfrequente elektromagnetsiche straling, maar ook een 50 Hz brom, veel minder invloed hebben. Om die reden zijn symmetrische verbindingen met XLR-stekkers de norm in professionele omgevingen en dit speelt met nam een rol bij langere kabellengtes.

Het opgegeven frequentiebereik van de Pro-Ject Pick it Pro Balanced ligt tussen 20 Hz en 20 kHz. De naald heeft een elliptische vorm (r/R 8/18 µm) en de opgegeven uitgangsspanning is 4 mVolt bij 1 kHz. De fabrikant adviseert 47 kOhm als afsluitweerstand en de afsluitcapaciteit moet tussen 150 en 300 pF liggen. De volgkracht moet tussen 1,8 en 2,2 gram liggen, idealiter 2,0 gram, zoals de fabrikant in het gegevensblad vermeldt.

De Pro-Ject Pick it Pro Balanced heeft een transparante behuizing en is voorzien van schroefdraadgaten voor eenvoudige montage zonder moeren. Uiteraard kan de naald indien nodig worden vervangen.

Pro-Ject Audio Pick it Pro Balanced : prijs en leveringsinformatie

De nieuwe Pro-Ject Pick it Pro Balanced gaat voor net geen 200 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE