Pro-Ject Audio Tube Box DS3 B: compacte instelbare phono-versterker met buizen

Het in Oostenrijk gevestigde Pro-Ject Audio Systems heeft een compacte maar hoogwaardige instelbare phono-versterker gelanceerd. De nieuwe Tube Box DS3 B is geschikt voor zowel MM-elementen als MC-elementen en, zoals de naam van het nieuwe apparaat al verraadt, heeft twee buizen aan boord, één per kanaal. Ingangen en uitgangen zijn uitgevoerd in cinch en XLR en de Tube Box DS3 B kan in een volledig symmetrische opstelling worden gebruikt.

Pro-Ject Audio Tube Box DS3 B

De Pro-Ject Audio Tube Box DS3 B is dual mono opgebouwd en heeft een extreme voeding. Dat is niet alleen vanwege het kleine formaat maar ook om de storende invloeden van de voeding weg te houden bij het tere muzieksignaal. Bovendien kan een losse voeding gemakkelijk worden vervangen, bijvoorbeeld door een beter exemplaar.

De gebruiker kan twee elementen tegelijk aansluiten en alles eenvoudig met de knoppen op het front regelen. Elke ingangsinstelling wordt in het geheugen opgeslagen. De Tube Box DS3B is geschikt voor zowel  MM-elementen als MC-elementen en biedt een versterkingsfactor tussen 40 dB en 65dB. Capaciteit en impedantie (belastingweerstand) zijn instelbaar. De impedantie kan traploos worden ingesteld via een potentiometer op het front, een systeem uitgevonden door Pro-Ject Audio Systems. Hiermee kan de impedantie tijdens het afspelen naadloos worden gewijzigd en de luisteraar kan direct het verschil tussen de verschillende instellingen beoordelen.

Elk kanaal heeft een buis in de signaalweg. De Tube Box DS3 B is geschikt voor buizen van het type E88CC en het type 6922.

Pro-Ject Audio Tube Box DS3 B: prijs en leveringsinformatie

De Tube Box DS3 B is leverbaar in een zwarte en zilverkleurig uitvoering en gaat voor 1.049 euro over de toonbank.

MERK

EDITORS' CHOICE