NIEUWSWilson Audio

Wilson Audio Alida CSC: zware fullrange luidsprekers voor wand of plafondmontage

De Amerikaanse luidsprekerfabrikant Wilson heeft een nieuwe luidspreker ontwikkeld voor montage aan een plafond of muur. De luidspreker heet Alida CSC en het is een fullrange model. Vanwege het gewicht van bijna dertig kilogram is zorgvuldige montage wel even een punt van aandacht. De koper kan kiezen uit een heleboel verschillende kleuren.

Wilson Audio Alida CSC

De Alida CSC is een voor Wilson Audio tamelijk compacte luidspreker. Compact is een relatief begrip want de Alida CSC weegt bijna dertig kilogram. Met een frequentiebereik van 31 Hz tot 32 kHz (+/- 3 dB) mag de Alida CSC een fullrange luidspreker genoemd worden die zowel tweekanaals als meerkanaals liefhebbers zou moeten aanspreken.

De behuizing van de Alida CSC bevat het door Wilson Audio zelf ontwikkelde geavanceerde X-materiaal dat is gebruikt voor kastversteviging. S-materiaal is een eigen mix van materialen die een stabiel en resonantiearm koppeloppervlak vormen voor de middentoner en ten slotte V-materiaal wordt gebruikt voor nauwkeurige trillingscontrole.

CSC staat voor “Convergent Synergy Carbon”. De CSC tweeter is in eerste instantie ontworpen voor de vloerstaande Alexx V en vervolgens opgenomen in het ontwerp van de Alexia V en Sasha V. De tweeter geeft naar eigen zeggen een hoge mate van hoogfrequente uitbreiding en weergave van kleine details. De CSC-tweetercomponenten zijn 3D-geprint door Wilson Audio.

Met Wilson Audio's nieuw ontworpen AudioCapX-WA-Cu (koper) condensatoren is de Alida CSC ontworpen om nauwkeurige sonische resolutie te leveren. De speciale koperen versie van de AudioCapX-WA-condensator, geïntegreerd in de cross-over van de tweeter, ondersteunt volgens de ontwerpers hoogfrequente microdetails en een open gevoel van lucht in het geluid van het hifisysteem.

Wilson Audio Alida CSC: montage aan plafond of muur

Naast wandmontage biedt Wilson Audio ook de mogelijkheid voor montage van de Alida CSC aan het plafond. Op die manier kan de Alida CSC worden opgenomen in bijvoorbeeld een 5.1.2 of 7.2.4 Dolby Atmos-configuraties.

De plaatsing van de Alida CSC kan worden geoptimaliseerd voor zowel het tijdsdomein als de driverspreiding doordat de montagebeugel maximaal 30 graden gedraaid kan worden. Deze verstelbaarheid zorgt voor een extreem aanpassingsvermogen, vooral in de meest uitdagende installaties.

Wilson Audio Alida CSC: veel kleuren en afwerkingen

De Alida CSC wordt aangeboden met een overvloed aan kast- en grillkleuren in standaard (5 kleuren), upgrade (14 kleuren) en parelmoer (10 kleuren). De upgrade- en parelmoerkleuropties hebben een meerprijs.

We hebben nog geen prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux vernomen.

Wilson Audio Alida CSC: technische specificaties 

  • Behuizingstype: basreflex, poort aan de voorkant, kast van X-materiaal, S-materiaal en V-materiaal
  • Middentoner/woofer: 1 x 14,61 centimeter, conus van papierpulp
  • Tweeter: 1 x 2,54 centimeter, membraan van zijden stof
  • Gevoeligheid: 87 dB (1 Watt / 1 meter / 1 kHz
  • Nominale impedantie: vier Ohm
  • Minimaal versterkervermogen: 25 Watt per kanaal
  • Frequentiebereik: 31 Hz – 32 kHz +/- 3 dB, gemiddelde kamerrespons
  • Afwerkingen: Standaard (5), Upgrade (14), Parelmoer (12)
  • Afmetingen (gemonteerd op beugel, H x B x D): 65,58 x 28,84 x 32,48 centimeter
  • Gewicht per luidspreker (met beugel): 28,12 kilogram


EDITORS' CHOICE