NIEUWSMutec

Mutec lanceert masterclock REF10 Nano

De REF10 Nano van Mutec is een audiofiele 10 MHz referentieklokgenerator die zich richt op de essentie. De nieuwe masterclock is gebaseerd op de gevestigde REF10, maar brengt zijn technologie naar een nieuw en aanzienlijk lager prijsniveau.

Mutec REF10 Nano

Gebaseerd op een ovengestuurde kwartsoscillator, levert de REF10 Nano volgens de ontwerpers van het Duitse Mutec uitstekende prestaties voor de onderdrukkng van faseruis en jitter. “Met de REF10 Nano reageren we op veel verzoeken van onze klanten en verkooppartners die een 10 MHz referentieklokgenerator van MUTEC wilden tegen een lagere verkoopprijs. De REF10 Nano concentreert zich op de kernfuncties in een compact formaat en bereikt bijna de kwaliteit van het gevestigde REF10-model, hetgeen door veel gebruikers en critici is bevestigd, maar kost slechts de helft,” aldus Christian Peters, directeur van MUTEC GmbH.

Lees ook onze recensie over de Mutec MC3 USB en REF10.

Voor iets minder dan 2.000 euro biedt de compacte REF10 Nano de mogelijkheid om het geluid van de digitale audioketen aanzienlijk te verbeteren door een centrale referentieklokinstantie te integreren. Dit geldt zowel voor de high-end luisteraar thuis als voor de mastering/recording engineer in een professionele studio-omgeving. Het integreren van de REF10 Nano resulteert in een grotere transparantie, duidelijker gedefinieerde bas, “zwartere” achtergrond, betere weergave van details en uitgebreide podiumbeeldvorming, zo vertelt de fabrikant.

Voor zijn geluidsoptimaliserende werk kan de REF10 NANO rechtstreeks worden aangesloten op maximaal vier 10 MHz-compatibele apparaten. DA-converters, netwerkswitches, re-clockers, klokgenerators, CD-spelers, servers of streamers zijn ideaal. Als dergelijke componenten geen 10 MHz-ingang hebben, brengt een MC3+/MC3+ USB-interface van MUTEC de noodzakelijke verbinding tot stand tussen de REF10 NANO en de te synchroniseren apparaten.

De Mutec REF10 Nano is verkrijgbaar in een zwarte en zilverkleurige uitvoering en de adviesprijs is net geen 2.000 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE