Leema Acoustics Quantum versterkers Neutron en Graviton komen op de markt

De Britse audiofabrikant Leema Acoustics heeft al in juni 2022 de Quantum productlijn van versterkers aangekondigd. De Quantum productlijn markeert het 25-jarig jubileum van de Britse fabrikant. Voorversterker Neutron en eindversterker Graviton komen in een zilverkleurige en zwarte uitvoering op de markt.

Leema Acoustics Quantum

Volgens de ontwerpers zijn de nieuwe voorversterker Neutron en eindversterker Graviton afgeleid van de vlaggenschepen van de Constellation productlijn. Leema stelt dat de behuizingen wat goedkoper zijn uitgevoerd. De hoeveelheid transformatoren is verminderd en de printplaten zijn opnieuw ontworpen met betaalbaarheid in gedachte. De Neutron en Graviton kunnen natuurlijk apart van elkaar worden gekocht, maar wie beide toestellen tegelijkertijd zou kopen krijgt korting op de totaalprijs.

De Neutron is een moderne voorversterker met in totaal 13 ingangen. Naast vier cinch-lijningangen is er een XLR-ingang en een cinch-ingang voor draaitafels (MM of MC). Voor digitale bronnen zijn drie optische ingangen, drie coaxiale (cinch) ingangen en een USB-ingang beschikbaar. Op het front is een hoofdtelefoonaansluiting geplaatst met daarachter een aparte hoofdtelefoonversterker. Volumeregeling gaat via een analoge weerstandsladder, niet via een conventionele potentiometer.

De Graviton is een krachtige stereo-eindversterker die 150 Watt per kanaal aan acht Ohm kan leveren en 260 Watt aan vier Ohm. Per kanaal worden zes forse transistors van Toshiba gebruikt. Er is weliswaar maar één transformator onder de kap maar het is wel een zeer fors exemplaar, aldus Leema Acoustics. Verbinding met een voorversterker kan via een cinch- of XLR-ingang en er is ook een cinch-uitgang om door te kunnen lussen naar een tweede eindversterker. De ontwerpers hebben de Graviton voorzien van twee paar luidsprekeraansluitingen.

We hebben nog geen prijsinformatie voor de Benelux vernomen.


EDITORS' CHOICE