NIEUWSSennheiser

Sennheiser Momentum True Wireless 4: vierde generatie draadloze oordopjes, nu met aptX Lossless

Het Duitse Sennheiser heeft de vierde generatie van zijn draadloze in-ear hoofdtelefoon Momentum True Wireless aangekondigd. Het grote verschil met de vorige versie is de toevoeging van ondersteuning van aptX Lossless. De verkoop begint op 15 februari 2024.

Sennheiser Momentum True Wireless 4

De Momentum True Wireless 3 van Sennheiser is in de lente van 2022 op de markt gekomen. Lees ook onze recensie over de Sennheiser Momentum True Wireless 3. We zijn nu circa twee jaar verder en de Duitse fabrikant heeft de opvolger aangekondigd. De naam is hetzelfde maar het cijfer 3 is vervangen door een 4. Softwarematig is het belangrijkste verschil de toevoeging van ondersteuning van aptX Lossless. Verder is de fysieke vorm volgens de fabrikant verbeterd waardoor het draagcomfort en de weerstand tegen oorsmeer zou zijn verbeterd. Voor het overige lijkt de Momentum True Wireless 4 (MTW4) veel op zijn voorganger.

De toevoeging van Qualcomm’s S5 Gen 2-geluidsplatform en dus aptX Lossless maakt in theorie verliesvrije overdracht van audio in CD-kwaliteit mogelijk, mits natuurlijk het bronapparaat dit ook ondersteunt. Met Bluetooth 5.4 aan boord ondersteunt de MTW4 ook Bluetooth LE en Auracast, waarmee gebruikers audio naar anderen kunnen uitzenden.

Verder heeft de MTW4 een langere afspeelduur, betere antennes en een nieuwe array van zes microfoons en een AI-spraakverwerkingsalgoritme.

De Sennheiser Momentum True Wireless 4 gaat op 15 februari in de verkoop voor net geen 300 euro. De koper kan kiezen uit de uitvoeringen Metallic Silver, Black Copper en Graphite.


EDITORS' CHOICE