NIEUWSRoon

Roon Labs lanceert Nucleus Titan op CES 2024

Softwaremaker Roon Labs, tegenwoordig eigendom van Harman International, heeft op de CES 2024 de volgende generatie high-performance Nucleus-server genaamd Nucleus Titan aangekondigd.. De Nucleus Titan maximaliseert recente ontwikkelingen in productieprocessen en hardware-aanpassing om een ongeëvenaard premium apparaat te leveren dat specifiek bedoeld is voor Roon's bibliotheekbeheer, muziekverkenning en multi-room muziekspelersoftware.

Roon Nucleus

Volgens het persbericht is de Nucleus Titan een grote stap voorwaarts en het is de vervanger van de Nucleus Plus met bijgewerkte hardware, prestaties, een moeiteloze installatie en zorgeloze bediening in combinatie met een ontwerpesthetiek die bewondering afdwingt.

Nucleus Titan is het nieuwe vlaggenschip van Roon. Het combineert precisieproductie en hardware-aanpassing met een onovertroffen ontwerp. Kopers kunnen kiezen uit drie aanpasbare opties voor het materiaal van de behuizing, t.w. metaal, steen en hout, om een uniek server/streamer-statement-stuk te creëren dat perfect is afgestemd op smaak en luisterruimte.

Nucleus Titan: technische eigenschappen 

  • Nauwkeurig bewerkte aluminium behuizing gemaakt van een massief blok hoogwaardig metaal
  • Fraaie esthetiek, ontworpen om te laten zien en te bewonderen
  • Verkrijgbaar in drie elementaire schaalafwerkingen: metaal, steen* (composiet) en hout.
  • Elegant zelfkoelend ontwerp met stille, ventilatorloze werking
  • Verbeterde connectiviteit: 2x USB-C-, 2 x USB-A- en 2 x HDMI (alleen audio)
  • Geschikt voor de meest omvangrijke muziekbibliotheken en multi-zone audioconfiguraties
  • Het exterieurontwerp weerspiegelt de muziekontdekkingskenmerken van Roon en het eclectische karakter van muziekcollecties
  • Nucleus Titan is de enige premium server/streamer die speciaal voor Roon is ontworpen door het team dat Roon heeft gemaakt

“Nucleus Titan zet ons al lang bestaande doel voort om klanten Roon-serveropties te bieden die overeenkomen met hun specifieke behoeften en wensen. CPU- en SSD-technologie is aanzienlijk geëvolueerd sinds we Nucleus voor het eerst uitbrachten, en we hebben geprofiteerd van die innovaties. Met Titan hebben we een hoogwaardig apparaat gecreëerd dat precisieproductie combineert met esthetiek die de verweven aard van onze muziekcollecties en Roon's finesse voor muziekverkenning oproept. We zijn erg enthousiast over de resultaten en ons vermogen om onze klanten het ultieme Roon-softwareplatform te bieden,” aldus Enno Vandermeer, CEO en medeoprichter van Roon.

Prijzen en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog niet bekend gemaakt.

Meer weten over Roon? Lees dan onze recensie over Roon 1.8.

MERK

EDITORS' CHOICE