NIEUWS

JCAT Ultimo: vlaggenschip lineaire voeding voor spanning tussen 5 en 12 Volt

De in Polen gevestigde fabrikant JCAT heeft een hoogwaardige 12 Volt voeding gebouwd genaamd JCAT Ultimo. De voeding kan elk apparaat dat tussen 5 Volt en 12 Volt gelijkspanning nodig heeft voeden tot een maximum van 3 Ampère.

JCAT Ultimo

De nieuwe JCAT Ultimo heeft als basis een afgeschermde ringkerntransformator die is ondergebracht in een niet-magnetische behuizing. De diodes in de gelijkrichter zijn gemaakt van siliciumcarbide en dit materiaal heeft een uitschakeltijd die veel korter is dan gewoon silicium. Dit zorgt voor een minimale ruis. De spanningsregeling is gemaakt in een drietrapstopologie voor optimale en stabiele spanningsregeling.

Zoals verwacht mag worden van een toestel in deze prijsklasse is de bouwkwaliteit voorbeeldig. De printplaten hebben printbanen van goud en de interne kabels zijn dikker dan nodig, zodat interne weerstand geen rol speelt.

“De Ultimo is het resultaat van ons niet aflatende streven naar perfectie in het ontwerp van audiovoedingen,” zegt Marcin Ostapowicz, de oprichter van JCAT. “Hij vertegenwoordigt het toppunt van onze technische expertise en levert een ongeëvenaarde audio-ervaring voor de meest veeleisende audiofielen.”

De maximale afwijking van de spanning is minder dan één procent. Uiteraard is de JCAT Ultimo grondig gezekerd en beveiligd tegen overbelasting. De afmetingen zijn 241 x 97 x 278 millimeter en hij weegt 4,2 kilogram.

De JCAT Ultimo kost 3.500 euro en is te bestellen met een levertijd van vier weken.


EDITORS' CHOICE