NIEUWSRussound

Russound AVA-serie: kleine AVR’s die uit het zicht geplaatst kunnen worden

Het in de VS gevestigde Russound heeft de ultracompacte AVA2.1- en AVA3.1 uitgebracht, mini AVR’s voorzien van een HDMI-aansluiting en ondersteuning van CEC. Beide apparaten hebben een bescheiden formaat en een bescheiden zwarte behuizing en zijn primair bedoeld om uit het zicht te plaatsen.

Russound AVA-serie

Russound is gevestigd in Portsmouth (New hampshire) in de VS en bestaat sinds 1967. Vandaag is de lancering aangekondigd van een tweetal compact AV-receivers, die worden gepresenteerd als de aftrap voor de agressieve productlanceringen van het bedrijf gepland voor 2024. De AVA2.1 en AVA3.1 Mini-AVR’s voor custom-install doeleinden, d.w.z. dat ze in een kast of in elk geval uit het ziocht kunnen worden geplaatst. Het zijn 2.1- resp. 3.1-audiosystemen met Audio Return Channel (ARC) HDMI. Beide modellen zijn voorzien van een geïntegreerde en zeer efficiënte klasse-D versterker met digitale ingangen, 100-240V 50/60Hz universele voeding voor installatie vrijwel overal, Bluetooth-connectiviteit (versie 5.0), speciale subwooferuitgang met versterkingsregeling en een IR-afstandsbediening en externe ontvanger. Beide mini AVR’s hebben ook een analoge stereo-ingang en uitgang.

“De Mini-AVR's uit de AVA-serie zijn het resultaat van de nauwe relatie die we hebben met onze klanten en hun feedback,” aldus Charlie Porritt, CEO van Russound. “Beide modellen bieden een heel eenvoudige maar baanbrekende oplossing voor het toevoegen van geweldig geluid aan een tv. Het zijn de eerste versterkers in hun soort met ARC-ingang, dus wanneer een HDMI-kabel is aangesloten, is er audio- en CEC-bediening. Klanten kunnen de bestaande afstandsbediening van de tv voor bediening gebruiken. Ze zijn eenvoudig te installeren en te gebruiken. En dankzij hun formaat kunnen ze worden weggestopt voor een schone installatie. Het verdienen van een Residential Systems Best of Show-prijs is een geweldige erkenning van alles wat we in het op de markt brengen van dit product voor onze klanten.”

Beide AVR’s hebben klasse D versterkers aan boord die 50 Watt per kanaal leveren. Installateurs kunnen extra audiobronnen aansluiten via de analoge en digitale audio-ingangen, waaronder een optische audio-ingang en een lijnaudio-ingang. Het grootste verschil tussen de AVA2.1 en AVA3.1 is twee versus drie kanalen. In beide gevallen is een cinch-uitgang beschikbaar voor een subwoofer en infrarood in en uit voor gebruik met de meegeleverde IR-ontvanger met IR-ontvangeroog. De USB-C aansluiting is voor firmware-updates.

Dankzij de ingebouwde Bluetooth 5.0 kunnen gebruikers naar alle inhoud luisteren vanaf een telefoon, tablet of computer. Indien gewenst kunnen de meerdere ingangen van de Mini-AVR worden gebruikt om de AVA-serie om te zetten in een mini-ontvanger die in totaal maximaal vier ingangen ondersteunt (HDMI, digitaal optisch, lijnniveau stereo, Bluetooth).

De Russound AVA-serie mini-AVR's worden nu wereldwijd verzonden. Prijsinformatie voor de Benelux is nog niet bekend. Meer weten? Kijk dan op de website van Russound.


EDITORS' CHOICE