NIEUWSDual

Dual CS 529 BT: volautomatische draaitafel met Bluetooth-connectiviteit voor muzieksignaal en bediening

Het Duitse draaitafelmerk Dual heeft de CS 529 aangekondigd, een speelklaar geleverde volautomatische draaitafel die voorzien is van Bluetooth-connectiviteit. De Bluetooth-connectiviteit is niet alleen voor de overdracht van muzieksignaal maar ook voor de overdracht van bedieningscommando’s via de app van Dual die beschikbaar is voor iOS en Android. Een element van Ortofon wordt meegeleverd.

Dual CS 529 BTL volautomatische draaitafel te bedienen met een app

Laten we beginnen met het meest onderscheidende kenmerk van de CS 529 CS van Dual en dat is de mogelijkheid om een smartphone of tablet om te toveren tot afstandsbediening voor de volautomatische draaitafel. Gebruikers kunnen het afspelen starten, de muziek stoppen, schakelen tussen verschillende snelheden (33, 45 en 78 RPM) en het apparaat eenvoudig via Bluetooth koppelen.

Voor het overige is de Dual CS 529 BT zelf een wonder van moderne audiotechniek. Het is een volautomatische draaitafel met riemaandrijfsysteem. De draaitafel heeft ook een herhalingsfunctie, d.w.z. dat een opgelegde plaat tot tien keer achter elkaar herhaald afgespeeld kan worden. Nee, omdraaien van de plaat kan dan weer niet. Dat moet de gebruiker zelf doen.

De CS 529 BT wordt geleverd met een element van Ortofon type 2M Red, die vooraf is geïnstalleerd op een toonarm met dubbele ophanging. Verder heeft de fabrikant een phono-versterker ingebouwd die eventueel ook uitgeschakeld kan worden.

Dual CS 529 BT: prijs en leveringsinformatie

De Dual CS 529 BT is verkrijgbaar in de uitvoeringen zwart en walnootfineer. Voor net geen 1.000 euro gaat hij over de toonbank.


EDITORS' CHOICE