NIEUWSTechdas

TechDAS TDC-01 Dia: MC-element met een diamanten stylus en titanium behuizing

Het Japanse audiomerk TechDAS, onderdeel van het Japanse audioapparatuurbedrijf Stella Inc., heeft een nieuw high-end MC-element gelanceerd genaamd TDC-01 Dia. Dit nieuwe product onderscheidt zich door zijn diamanten cantilever.

TechDAS TDC-01 Dia

Volgens de makers van de TechDAS TDC-01 Dia is diamant een superieure materiaal voor het maken van een cantilever van een draaitafelelement vanwege ongeëvenaarde snelheids- en responseigenschappen. Zowel het lichaam als de basis van het element zijn gemaakt van titanium en onderstrepen volgens de fabrikant de toewijding van het merk aan kwaliteit en duurzaamheid.

De TDC-01 Dia weegt 17 gram en heeft een groot frequentiebereik, d.w.z. van 10 Hz tot maar liefst 50 kHz. De interne impedantie is 1,4 Ohm en de aanbevolen naalddruk ligt tussen 2 en 2,5 gram. De aanbevolen belastingsweerstand ligt tussen 100 en 200 Ohm. De kanaalonbalans is niet meer dan 0,5 dB en de TDC-01 Dia heeft een minimale kanaalscheiding van 30 dB.

Prijs en leveringsinformatie voor de Benelux zijn nog bekend gemak. Afgaande op het geruchtencircuit zal de prijs ergens boven de 10.000 dollar komen te liggen, maar deze prijs is slechts een indicatie die aangeeft in welk marktsegment de TDC-01 Dia ligt. De prijs in de Benelux zou door invoerrechten en het lokale BTW-tarief nog wat hoger kunnen komen te liggen.

MERK

EDITORS' CHOICE