NIEUWSCayin

Cayin HA-2A: gebalanceerde hoofdtelefoonversterker met buizen

Sinan Kökbugur | 08 april 2024 | Fotografie Fabrikant | Cayin | Importeur: Sensus Audio

De HA-2A van audiofabrikant Cayin is volgens de ontwerpers bedoeld om nieuwe standaarden te zetten in de wereld van audiofiele hoofdtelefoonversterkers. Als gebalanceerde buizenversterker maakt hij gebruik van zorgvuldig geselecteerde NOS-buizen om een unieke geluidskwaliteit te bieden. De levering gaat naar verwachting in juni 2024 beginnen.

Cayin HA-2A

De Cayin HA-2A is uitgerust met een paar geselecteerde Amperex 17BF11 NOS dubbele pentodes voor vermogensversterking in pure klasse A-werking, aangevuld met een gematcht paar Amperex ECF82/6U8 NOS voor spanningsversterking en een RCA 17AX4GT NOS gelijkrichterbuis voor de voedingspanning van de voorversterker. Dat vraagt om een nadere toelichting.

De basis van de HA-2A is een single-ended klasse A versterkercircuit, dat er specifiek op gericht is de karakteristieke eigenschappen van de gebruikte buizen optimaal te benutten. Meertrapsfiltering en ruisarme FET-spanningsregeling, samen met een speciaal ontwikkelde EI-uitgangstransformator met Z11-kern, geven volgens de ontwerpers een uitzonderlijke aansturing van hoofdtelefoons, hetgeen resulteert in een gebalanceerd en warm geluidsbeeld dat rijk is aan harmonische details.

Het maximale versterkervermogen is 1.000 mW per kanaal op de vierpins XLR-uitgang, terwijl een frontschakelaar met drie standen (High/Mid/Low) de hoofdtelefoonuitgangen optimaal aanpast aan de impedantie van de aangesloten hoofdtelefoon. Hierdoor ontstaat een natuurlijk geluid met goed gedefinieerde lage tonen en een breed geluidsbeeld.

De HA-2A heeft verschillende hoofdtelefoonaansluitingen, d.w.z. twee gebalanceerde en één ongebalanceerde hoofdtelefoonaansluiting. Muzieksignaal komt binnen via twee analoge ingangen, d.w.z. een XLR-ingang en een cinch-ingang.

Onder de kap is point-to-point bedrading toegepast voor alle interne circuits, waardoor het kortste signaalpad en een verbeterde detailweergave mogelijk zijn. Het doordachte ontwerp en de implementatie van speciaal gebouwde EI-transformatoren spelen een cruciale rol in de prestaties van de versterker door overvloedig vermogen te leveren met een hoog rendement en extreem lage vervorming, aldus de toelichting van Cayin.

Met compacte afmetingen en een gewicht van tien kilogram is de versterker niet alleen krachtig, maar ook elegant en gebruiksvriendelijk. Twee VU-meters met witte achtergrondverlichting geven het vermogen aan, terwijl de metalen behuizing door een complex afwerkingsproces een permanente en uniforme kleur krijgt.

Cayin geeft een frequentiebereik op van 20 Hz tot 50 kHz (+/- 3 dB). De A-gewogen S/R-verhouding is 100 dB.

Cayin HA-2A: prijs en leveringsinformatie

De eerste leveringen van de HA-2A gaat waarschijnlijk in de loop van juni 2024 plaatsvinden. De adviesprijs is net geen 1.900 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE