Cambridge Audio lanceert geïntegreerde versterker CXA81 Mk II

De Britse audiofabrikant Cambridge Audio heeft vandaag de bijgewerkte versie van zijn populaire CXA81 geïntegreerde versterker aan het publiek op de Axpona getoond. De nieuwe CXA81 Mk II, die vermoedelijk vanaf mei geleverd zal kunnen worden, is het vlaggenschip in de middenlijn CX-serie en is o.a.voorzien van een nieuwe DA-converter.

Cambridge Audio CXA81 Mk II

Net als zijn voorganger is de CXA81 van Cambridge Audio Roon Tested en werken de versterkercircuits in klasse AB. De stereoversterker kan 80 Watt per kanaal aan acht Ohm leveren en 120 Watt aan vier Ohm. De basis van de voeding is een forse ringkerntransformator. Het versterkercircuit is herzien en heeft tien nieuwe componenten.

Een grote wijziging is de overstap naar een 32-bit ES9018K2M DAC-chip van ESS Technology. Volgens de ontwerpers  is dit een verbetering vergeleken met de vorige DAC-chip, hoewel beide DSD tot DSD256 en PCM-signaal tot een resolutie van 24-bits/384 kHz ondersteunen.

De aansluitingen en draadloze connectiviteit zijn ongewijzigd. Er zijn vier analoge cinch-ingangen en één gebalanceerde XLR-ingang. Digitaal muzieksignaal kan worden aangeleverd via vier ingangen, d.w.z. 2 x Toslink optisch, 1 x S/DIF coaxiaal cinch en één asynchrone USB-ingang. Draadloos muzieksignaal mag binnenkomen via Bluetooth met ondersteuning van aptX dat resoluties tot 24 bits/48 kHz kan verwerken.

De CXA81 Mk II heeft ook een voorversterkeruitgang (Pre Out) en een subwooferuitgang. Op het frontpaneel is een 3,5 millimeter hoofdtelefoonaansluiting gemonteerd. Ten slotte, de gebruiker kan twee paar luidsprekers tegelijkertijd aansluiten.

Cambridge Audio geeft een frequentiebereik op van 5 Hz tot 60 kHz (+/- 1 dB). De S/R-verhouding is groter dan 93 dB bij een vermogen van 1 Watt aan acht Ohm en groter dan 105 dB bij vol vermogen. De dempingfactor is 110 bij 1 kHz. Ten slotte, de afmetingen zijn 430 x 341 x 115 millimeter (B x D x H) en de CXA81 Mk II weegt 8,7 kilogram.

De CXA81 Mk II heeft een adviesprijs van net geen 1.200 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE