NIEUWSGryphon

Gryphon PowerZone 3: derde generatie stroomreiniger voor audioapparatuur

Het Deense Gryphon Audio Designs heeft een nieuwe stroomreiniger gelanceerd in de vorm van de derde generatie Gryphon PowerZone, die het achtervoegsel 3 aan de naam toegevoegd heeft gekregen. De nieuwe PowerZone 3 is voorzien van Hafner Tech modules van Quantum Acoustics SRL. De levering gaat waarschijnlijk in de loop van komende zomer beginnen.

Gryphon Power Zone 3

De Gryphon PowerZone beschikt volgens de fabrikant over innovatieve krachtoverbrengingstechnologie. Gryphon legt uit dat in een typisch circuit het verzenden van een wisselspanning door een geleider een ongecontroleerde resonantie creëert, analoog aan aërodynamische turbulentie, veroorzaakt door de willekeurige kristalstructuur van de geleider waar het signaal doorheen gaat. Door energie over te dragen via geordende kristallijne geleiderstructuren, optimaliseert de PowerZone 3 de elektronenbeweging en minimaliseert parasitaire resonanties en de vervorming die ze veroorzaken. Dit wordt bereikt door het gebruik van de gepatenteerde geleiders van Hafner Tech met op maat gemaakte kristalstructuren.

De componenten van de PowerZone 3 maken Gryphon PowerZone-componenten gebruik van een reeks Hafner Tech geleidende modules die zijn ontworpen om optimale audiosignaaloverdracht te bieden zonder enige stroombeperking, filtering of actieve signaalverwerking. De Hafner Tech modules zijn ontworpen door Paul Hafner, oprichter van Quantum Acoustics SRL, en ze zijn in hars ingebed om trillingen te verminderen en de hoogste bouwkwaliteit te garanderen die van alle Gryphon-componenten wordt verwacht. De behuizing van de Gryphon PowerZone 3 stroomreiniger is gemaakt van tweelaagse panelen, waarvan de kern van staal is en de buitenbekleding van aluminium.

De Gryphon PowerZone 3 worden straks aangeboden in twee varianten. De eerste is de PowerZone 3.10  en deze biedt acht Furutech stopcontacten en 20 Ampère voor het aansluiten van audiocomponenten, terwijl de PowerZone 3.20 twee onafhankelijke banken biedt met elk vier stopcontacten met een totale stroomsterkte van 40 Ampère. De levering gaat in de loop van de zomer van 2024 beginnen. Prijzen voor de Benelux moeten nog bekend worden gemaakt.

MERK

EDITORS' CHOICE