NIEUWSAvid

Draaitafel Acutus Dark Iron wordt het instappunt van Avid in de high-end spelers

De Acutus Dark Iron is de eerste nieuwe draaitafel van de Britse fabrikant in zes jaar en de eerste die profiteert van een cruciaal nieuw geïntegreerd motorontwerp. De nieuwe draaitafel vervangt ook de Acutus Dark Limited Edition uit 2018.

Avid Acutus Dark Iron

De Acutus Dark Iron van Avid heeft een sprankelende donkere ijzeren afwerking, zoals ook blijkt uit de naam. De Acutus Dark Iron is ontworpen, ontwikkeld en met de hand gebouwd in Cambridgeshire, Engeland en beschikt over een nieuw motorsysteem, waarbij de motor aan het hoofdchassis is gekoppeld. De draaitafel is voorzien van een een synchrone AC-motor met hoog koppel die volgens opgave van de ontwerpers het tienvoudige van het vermogen biedt ten opzichte van concurrerende draaitafels.

Avid maakt gebruik van dubbele aandrijfriemen met ronde doorsnede, die een vrije beweging van de ophanging mogelijk maken zonder snelheidsschommelingen. De voeding maakt gebruik van DSP-technologie om onafhankelijk een frequentie te genereren voor nauwkeurige snelheidsaanpassing. Hij is uitgerust met een nettransformator van 80 VA en functioneert als een geïntegreerde versterker die op maat is gemaakt voor de motor met hoog koppel.

De draaitafel beschikt over een aluminium draaiplateau dat tien kilogram weegt met daarop een dempingsschijf van 10 millimeter en een vilt-composietmat; Kopers kunnen echter upgraden naar AVID's precisieharsmat, waarvan wordt gezegd dat deze de trillingsoverdracht via de aardingsklem verbetert voor superieure geluidskwaliteit.

Het draaiplateau rust op een omgekeerd lagerontwerp, waardoor het zwaartepunt wordt verlaagd. Een kogel van wolfraamcarbide ontmoet een saffierjuweel, waardoor zijdelingse bewegingen en runble worden geëlimineerd. Een zelfsmerende huls zorgt voor een stille, onderhoudsvrije werking.

De gebundelde aluminium enkelwerkende klem kan ook worden geüpgraded naar een versie met dubbele werking, die meer controle biedt over verschillende plaatdiktes.

Avid Acutus Dark Iron: prijs en leveringsinformatie

Kopers van Acutus Dark Iron krijgen korting op AVID's assortiment toonarmen en cartridges, plus de mat- en klemupgrade, indien samen met de draaitafel besteld. De Acutus Dark Iron is nu te bestellen voor een prijs van 12.000 euro  of  15.000 euro met de mat- en klemupgrade, die 3.500 euro en 600 euro kosten als deze apart wordt gekocht.


EDITORS' CHOICE