NIEUWSVolumio

Volumio Motivo: netwerkspeler met 8 inch aanraakscherm

De Italiaanse fabrikant Volumio heeft vijf jaar gewerkt aan de Motivo, een netwerkspeler die lijkt op een tablet. Op de High End audiobeurs in 2019 in München werd een eerste aankondiging gedaan en op de beurs van dit jaar zal het afgeronde eindproduct zijn formele debuut beleven.

Volumio Motivo

De Motivo van Volumio is een netwerkspeler, DA-converter en hoofdtelefoonversterker waarvan het meest in het oog springen verschil met de concurrentie een acht inch IPS aanraakscherm is. De Motivo heeft veel weg van een tablet. Het aanraakscherm is geplaatst in de bovenplaat van een geanodiseerde aluminium behuizing die naar voren is gekanteld om gemakkelijker toegang van bovenaf te geven. Afgezien van het aanraakscherm is er alleen een rode haptische volumeknop.

Het in eigen huis ontwikkelde Volumio OS zal bij menig Raspberry Pi-gebruiker bekend voorkomen. Verbinding met een netwerk wordt gelegd via WiFi of met een UTP LAN-kabel. Onder de motorkap draait het besturingssysteem vanaf 16 GB EMMC en een Quad Core 1,5 GHz Broadcom BCM2711-processor en 2 GB DDR4 RAM. O.a. Tidal Connect en Spotify Connect worden ondersteund.

De interne DA-converter is gebouwd rond een DAC-chip van ESS technologies van het type ES9038. De Motivo ondersteunt het afspelen van PCM-signaal tot 24-bit/384 kHz en DSD tot DSD256. Analoog signaal komt naar buiten via een stereo cinch-uitgang en een gebalanceerde uitgang. Hoofdtelefoons kunnen natuurlijk ook worden aangesloten.

De Volumio Motivo heeft een adviesprijs van 1.749 euro.

MERK

EDITORS' CHOICE