NIEUWSSennheiser

Sennheiser HD 620S: gesloten hoofdtelefoon in de HD 600 reeks

De Duitse hoofdtelefoonbouwer Sennheiser heeft vandaag het nieuwste lid van de HD 600 productlijn onthuld. De HD 620S is een over-ear model met gesloten oorschelpen. De luisteraar wordt geluid van referentiekwaliteit beloofd in alle privacy, zonder compromissen. De kabel is afneembaar en een symmetrische kabel is in aantocht.

Sennheiser HD 620S

“De hificommunity schreeuwde om een hoofdtelefoon met de beste kenmerken van onze 600-reeks, en die hen tegelijk afsluit van afleiding op het werk, thuis of tussen die twee,” zo verklaart Audiophile Product Manager Jermo Koehnke. “Niet alleen maakt de HD 620S die belofte waar, zijn immersieve geluidsbeeldvorming en fantastische impulsrespons zorgen voor een uitzonderlijke luisterervaring voor elke situatie waar een hoger prestatieniveau belangrijk is,”aldus de persverklaring van Sennheiser.

Sennheiser HD 620S: stamboom, lid van een beroemde familie

Het hart van de HD 620S is een specifiek afgestemde 42 millimeter dynamische driver die vervaardigd wordt in de state-of-the-art transducerfabriek van het merk in de Ierse plaats Tullamore. De driver zet de zachte, moeiteloze sound verder die je aantreft in de open modellen van de 600-famile met een eigentijdse, luchtige signatuur die de perfecte balans vindt tussen authenticiteit en diepe, uitgesproken bassen.

Dankzij de hoge dempingsfactor blinkt de 150 Ohm aluminium spreekspoel uit in snelle transiënten en goedgedefinieerde instrument van instrumenten voor een krachtige dynamiek over het volledige frequentiespectrum.

Sennheiser HD 620S: constructie

De HD 620S heeft een constructie die zowel bij audiofielen, gamers als streamers geliefd is omwille van zijn langdurige draagcomfort, en boezemt vertrouwen in terwijl hij onmiddellijk een ‘sweet spot’ biedt. De metalen onderdelen voelen niet alleen geweldig aan als je ze aanraakt, maar hebben ook een akoestisch doel: de stalen plaat die het achterste volume afsluit, is een efficiënte isolator die de interne reflecties controleert die de zuiverheid van een akoestisch signaal binnenin vertroebelen.

Het onder een hoek geplaatste schot is opvallend open om een vrije beweging van de lucht de bevorderen, en modelleert zo de gedragingen van open-back oorschelpen, terwijl de driehoekige weergave van een geweldige luidsprekeropstelling in een vakkundig afgestemde ruimte gerecreëerd wordt. Deze immersieve voorstelling plaatst de luisteraar in het middelpunt van de actie met een indrukwekkende cue-locatie, of het nu gaat om een zeldzame liveopname van een concert of een massieve online multiplayer-confrontatie.

Sennheiser HD 620S: case closed

Audiopuristen verkiezen open hoofdtelefoons.Gesloten hoofdtelefoons zijn echter van onschatbare waarde om te luisteren wanneer isolatie van de wereld rondom de luisteraar essentieel is. Audiofielen zijn gewend om de natuurlijke respons en de brede weergave van open hoofdtelefoons in te ruilen om afleidingsgeluiden in toom te houden, of om medebewoners, echtgenoten en collega’s niet te storen. De HD 620S is volgens de fabrikant een doorbraak op gebied van reële prestaties en biedt het indrukwekkende geluidsbeeld, zonder het vermoeiende, ‘boxy’ geluid dat geassocieerd wordt met gesloten hoofdtelefoons.

De HD 620S is gebouwd voor de eeuwigheid, met een met metaal versterkte hoofdband en oorschelpbehuizingen. Een meegeleverd opbergzakje houdt het stof buiten en biedt ruimte genoeg voor de afneembare kabel, zodat alles netjes kan worden opbergen. De 1,8 meter lange kabel eindigt op een enkelvoudige 3,5 millimeter jackpplug met geïntegreerde vergrendelschroef voor de meegeleverde 6,35 millimeter adapter. Via een optionele gebalanceerde 4,4 millimeter kabel, die vanaf komende zomer beschikbaar zal zijn, kunnen audiofielen aansluiten op een groeiende waaier aan hifitoestellen die de steeds populairdere 4,4 millimeter connector ondersteunen. De HD 620S deelt zijn ‘twist-and-lock’ enkelzijdig kabelontwerp met andere hoofdtelefoons van Sennheiser, zodat de gebruiker een ruime keuze heeft aan kabels om aan te sluiten.

Sennheiser HD 620S: prijs en leveringsinformatie

De HD 620S kan vanaf nu worden besteld en wordt geleverd vanaf 6 juni 2024. Hij zal verkrijgbaar zijn bij geselecteerde dealers en op sennheiser-hearing.com met een aanbevolen verkoopprijs van 350 euro.


EDITORS' CHOICE