REVIEW

JVC NX-F7 Sophisti(cated)

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
René van Es | 01 september 2008 | Fotografie Fabrikant

Een gevoel van luxe is het eerste dat ik krijg als ik een forse doos uitpak met daarin een compact muzieksysteem van JVC. De dvd receiver is afgewerkt in mat en hoogglans zwart, de centrale woofer in hoogglans en de satelliet luidsprekers opnieuw in mat en hoogglans. Met zilveren accenten. Luxe uitstraling heeft de NX-F7 zeker.

Dat gevoel wordt versterkt als ik de luidsprekers in handen houd. Hoe klein ze ook zijn, ze voelen voor hun afmeting zwaar aan in hun grotendeels metalen behuizing. De eerste scepsis verdwijnt. Scepsis, want ik ben verwend geraakt met dure systemen, die getuned muziek staan te maken in een tweetal ruimtes. Kan een JVC set daar aan tippen? We gaan het zien en horen.

De receiver is echt compact en meet met knoppen en aansluitingen meegerekend circa 30 x 30 x 9 cm. In dat kastje vinden vijf eindversterkers een plekje, een tuner met RDS en een cd/dvd-speler. Om zo compact te werken is koeling noodzakelijk en daarom vinden we achterop een koelventilator die zachtjes zijn werk doet. Achterop is zoals gewoonlijk het gros van de aansluitingen geconcentreerd. Er zijn uitgangen voor front/rear luidsprekers plus de centrale woofer.

Beeld wordt aangesloten met scart, component, composiet of bij voorkeur via HDMI. Er is een optische digitale in- en uitgang. De antenne aansluiting voor de radio en een analoge audio ingang. Op de voorzijde van de receiver vinden we een hoofdtelefoonuitgang en een USB aansluiting. Het gros van de functies van de receiver is te bedienen via de remote control, een aantal basishandelingen kan gedaan worden met de negen druktoetsen aan de voorzijde en de grote volume regelaar.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE