REVIEWLG

LG Scarlet 42LG6000

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ivo van den Broek | 01 september 2008 | Fotografie Fabrikant | LG

De LG Scarlet lijn is op een zeer verrassende wijze ge´ntroduceerd. Deze lcd televisies werden tijdens de Europese lancering in Londen namelijk voorgesteld aan een select gezelschap van Hollywood sterren en vertegenwoordigers van de pers als zijnde een nieuwe tv-serie van de regisseur David Nutter. Gaandeweg de introductievideo kregen de toeschouwers door dat `Scarlet` iets anders was dan dat men in eerste instantie dacht. De verbazing was dan ook groot, toen bleek dat de Scarlet een nieuwe serie lcd tv`s van LG was.

De Zuid Koreaanse fabrikant laat uit de Scarlet range de 42 inch LG6000 afleveren. Na de fikse klus van het uitpakken van deze dame, staat er een zeer opvallende verschijning voor mijn neus. Het enorme lcd-scherm is voorzien van een strakke pianozwarte look met fraaie rode accenten, mede veroorzaakt door de led-verlichting op de ronde voet die werd meegeleverd. Een design-feature dat gelijk in het oog springt, is een `touch-sensitive` ring onder het beeldscherm.

Hierbij is een lichte aanraking genoeg om de televisie aan- en uit te zetten of de beeld- en geluidsinstellingen aan te passen. Eerlijkheid gebied mij te zeggen dat de meningen over het opvallende design uiteenlopen tijdens de periode dat Scarlet bij ons op bezoek was. Uiteraard is dit zeer persoonlijk, maar wat opviel was dat men vooral de stevige rand aan de onderkant van het scherm iets teveel van het goede vond. De afstandsbediening is prima met handige grote knoppen, maar helaas niet zo stijlvol vormgegeven als de televisie zelf.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE