REVIEWKenwood

Kenwood K-1000

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 juni 2008 | Fotografie Fabrikant | Kenwood

Een recensent beweegt zich vaak tussen uitersten. Dat realiseer ik me eens te meer wanneer ik in mijn luisterruimte ter linkerzijde een - op een beoordeling wachtende - 40.000 euro kostende combinatie van voor- en mono eindversterkers zie staan, terwijl ik op dat moment luister naar een set die in totaal nog geen veertigste deel van dit bedrag kost. Betekent dit dat deze set mij minder dan een veertigste van het genot van de genoemde combinatie schenkt? Absoluut niet! Leest u dus vooral verder.

Het gaat dus om Kenwood? Inderdaad. Deze Japanse firma, die zich reeds meer dan zestig jaar bezighoudt met het produceren van consumenten elektronica - waar ik persoonlijk zeer goede herinneringen aan heb voor wat betreft `car entertainment` in de vorm van een prachtige set bestaande uit onder andere een cd wisselaar en twee zwaargewicht monoblokken - presenteert zich momenteel hernieuwd in het home entertainment segment. Op het gebied van audio systemen kan de consument kiezen tussen een systeem bestaande uit losse componenten, compact componenten systemen of micro systemen.

K series

Het compact hifi systeem K-1000, dat ik momenteel in mijn luisterruimte heb staan, behoort tot de K series en is afgeleid van de K series Esule; een cd receiver die geleverd kan worden met (€ 1999) en zonder (€ 1399) een set luidsprekers. Het K-1000 systeem bestaat uit de digitale tweekanaals receiver R-K1000-S, de DP-K1000-S cdspeler en de LS-K1000 luidsprekers; tezamen goed voor een aanschafprijs van 999 euro. Zonder luidsprekers komt de setprijs op 699 euro. De complete set arriveert in een drietal dozen die naast de twee componenten met bijbehorende afstandsbedieningen, twee luidsprekers, meerdere kabels, een AM antenne en een FM antenne bevatten. Klaar voor gebruik dus.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE