REVIEWMagico

Magico V3 en Mini 2

Magico is een opvallende- en vrij jonge speler (tien jaar) in de markt voor luidsprekers. Wie de verschillende reviews en beschouwingen leest, stuit op enthousiaste reacties. Magico zou gezien kunnen worden als een voorbode van een nieuw tijdperk. In de luisterruimte van Multitrade staan de V3 en de Mini 2. Een kennismaking die velen de komende tijd van hun nachtrust zal beroven.

Mijn visie op de high-end business is dat het voor een significant deel een amateuristisch georganiseerde bedrijfstak is. High-end komt vooral voort uit de bevlogenheid van individuen die vaak indrukwekkende prestaties neerzetten. Generaliserend kan opgemerkt worden dat innovatie op het gebied van versterking, bekabeling, cd-weergave en analoge weergave erg beperkt is, behoudens enkele positieve uitzonderingen. Je kijkt dan naar pure geluidsmatige prestaties.

Als je alleen Nederland neemt, dan heeft ons land helemaal een probleem met innovatie, ook buiten de high-end sector. Nederland is traditiegetrouw gericht op handel. High-end is ook voor een behoorlijk deel een marketinggedreven activiteit. Er zijn veel verhalen en weinig vooruitgang. De laatste tien jaar is de toon van de marketing wel bescheidener geworden. Veel highend producten zijn erg goed. Dat hoef je dan ook helemaal niet rumoerig uit te dragen. Pseudowetenschappelijke verhalen zie je alleen nog in de sectoren waar de producten nauwelijks gedragen worden door fundamentele research en kennis. De ontwikkeling bij de multinationals daarentegen is wel innovatief.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE