REVIEWB&W

Yaradesign Trivia

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 maart 2008 | Fotografie Fabrikant | B&W

Terwijl ik achter de pc zit om mijn indrukken van dit speakersysteem op de harde schijf weg te schrijven staan mijn echtgenote en dochter voor ons huis, in voor de gelegenheid aangepaste kledij. Ze deinen mee op de muziek van de optocht die op dat moment voor de tweede maal onze woning passeert. Carnaval, ik zal er nooit aan wennen.

Frans Heikamp, eigenaar van `De Stemvork` en de ontwerper van de Yaradesign Trivia luidsprekers, denkt daar iets anders over. Want ook al worden de kasten van zijn luidsprekers op specificatie gebouwd op het in de gordel van smaragd gelegen eiland Bali, Frans heeft zijn roots in het zuidelijk deel van Nederland en derhalve het carnaval in zijn bloed. Het was voor hem dan ook ondenkbaar dat hij in dit carnavalsweekend tijd vrij zou kunnen maken om zijn twee geesteskinderen op te halen. Geen enkel probleem natuurlijk, want daarmee krijg ik nog een extra week de tijd om mijn favoriete muziek over deze speakers te beluisteren.

Maar laat ik beginnen bij het begin, zoals het hoort. Bij de doordeweekse avond waarop Frans, met hulp van een goede vriend, de door grijze fl uwelen hoezen omhulde ontwerpen de trap opdraagt naar mijn grote luisterruimte. Wanneer zij elk hun verhulde sculptuur terzijde van een MC Systems M3 luidspreker opstellen en vervolgens tegelijkertijd een Trivia onthullen door de hoes te verwijderen stokt de adem in mijn keel. Want hoewel het ontwerp van de Trivia qua eenvoud van de strakke belijning overeenkomsten vertoont met de M3, is het contrast groot.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE