(Gesponsord artikel)


HI-VISIT

Joenit


René van Es | 09 september 2004

Tegen een strak blauwe lucht staan de letters Joenit opgetekend op de gevel, gevestigd sinds jaar en dag in Mechelen. Straks tref ik alle medewerkers en zal ik het vorig jaar geopende pand van onder tot boven kunnen bekijken. Een pand dat voor een groot deel eigenhandig is afgewerkt door Wim Verellen en Hilde Verbergt en waarvoor zij voor een nog veel groter deel het ontwerp en de inrichting bepaalden. Er blijkt veel te vertellen te zijn en door de kenmerkende Belgische gastvrijheid wordt het wederom een lange middag.

Joenit dealedagen 2003 - exclusief verslag (c) Xin

Muziek en filosofie uit Mechelen

Bij binnenkomst begroet Martijn Lavrijsen mij. Hij is de vertegenwoordiger van Joenit voor Nederland en een persoonlijke vriend van Wim en Hilde. Het is Martijn die mij een rondleiding geeft.

Op de begane grond is de ruimte verdeeld in twee afdelingen. Rechts is de ontvangstbalie en de kassa voor de elektronica handel van Wim en Hilde. De oorsprong van het bedrijf en verrassend genoeg de spin off van veel activiteiten. Links is de showroom van Joenit zoals de meeste Nederlanders het bedrijf kennen. Importeur van Rega, Totem, Chord, Partington en Sumiko. In een ruime opstelling staat zachtjes muziek te spelen uit Totem speakers. Hoewel alle producten hier uitgestald staan maakt het geheel een opgeruimde indruk, wat mede te danken is aan het vele licht dat speels door de ramen valt. Een trap naar beneden en we komen in de kelder waar de voorraden liggen. Hier was ooit een luisterruimte maar die is opgegeven omdat de akoestiek niet lekker te krijgen was, er te weinig gebruik van werd gemaakt en de indeling van een luisterruimte in de kelder niet handig bleek. Lopend langs de voorraad word ik altijd zo hebberig en ben in staat mijn auto vol te laden.

Joenit

EDITORS' CHOICE