REVIEWTriangle

Triangle Genese Quartet

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 februari 2008 | Fotografie Fabrikant | Triangle

Een recent bezoek aan Parijs heeft me weer eens geattendeerd op het bestaan van een aantal uit het Gallische land afkomstige audiomerken van hoge kwaliteit. Met name wat betreft het ontwikkelen van mooie luidsprekerontwerpen behoren Franse merken als Focal, Triangle en Cabasse tot de absolute wereldtop. Net terug in Nederland krijg ik de kans om het model Quartet uit de spiksplinternieuwe Genèse lijn van een van hen - het in Villeneuve Saint-Germain gevestigde Triangle Electroacoustique - voor een recensie in huis te krijgen.

En ook al ben ik dan minder francofiel dan een groot aantal van de Nederlanders om mij heen - mijn smaakpapillen prefereren de Italiaanse keuken, ik drink Italiaanse wijn en ik rij in een Italiaanse auto - het vooruitzicht om enkele weken in het gezelschap van deze charmante Françaises door te kunnen brengen en daarmee de sfeer van mijn weerzien met de Franse hoofdstad nog enige tijd langer vast te houden, laat ik me niet ontgaan. Alors; entrez mademoiselles!

Triangle

Renaud de Vergnette ontwerpt in 1980 zijn eerste luidspreker. Hij doet dat - en je kunt je afvragen of iemand ooit wel eens om een andere reden begonnen is aan een eigen luidsprekerontwerp - omdat hij in luidsprekers van andere fabrikanten niet het geluid vindt dat hij zoekt. In 1981 start hij zijn bedrijf en in de daaropvolgende jaren weet hij zich op te werken tot het tweede Franse luidsprekermerk, direct achter Focal.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE