REVIEWAvance

Avance A-30, CD-2.0T, King Series VI en Signature 3 LE

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 januari 2008 | Fotografie Fabrikant | Avance

Denemarken is kennelijk een vruchtbaar gebied voor hifi producenten, want absolute topmerken als Dali, Bang & Olufsen, Dynaudio, Mørch en vele anderen zijn gevestigd in dit spaarsbevolkte land. Zo ook de firma Avance, ontwerper en bouwer van elektronica en luidsprekers. Deze maand staan er twee sets weergevers, een cd-speler en integrated amplifier in de luisterruimte.

Avance bestaat sinds 1973 en was ooit bekend vanwege weergevers in een betonnen behuizing. De basisgedachte is om luxe audioproducten te maken voor een acceptabele prijs. Los van het vijftigduizend euro kostende `Century` model, staat het duurste setje voor ongeveer vijfduizend euro in de catalogus en de andere modellen zitten daar ruimschoots onder. Avance ontwerpt in Denemarken en de productie gebeurt in China.

De uitvoering van Avance producten is inderdaad erg luxe. Wie de weergevers en de elektronica ziet, zou met heel veel inbeeldingsvermogen kunnen gaan denken dat dit bedrijf losjes geïnspireerd is geraakt door Marantz en Sonus Faber. In ieder geval zijn de producten buitengewoon fraai gebouwd en voorzien van kostbare fineersoorten en hoogglans lakken. Ook beschikken verschillende modellen over de bekende Scan Speak drivers. De elektronica ademt de, op het verre oosten gebaseerde, luxe. De units die hier staan zijn goudkleurig. Populair in Japan en andere Aziatische landen, maar voor polderbewoners wellicht iets te uitbundig.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE