REVIEW

Ayon Audio Spirit III versterker en CD-2S cd-speler

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Renť van Es | 01 juli 2011 | Fotografie Fabrikant |

Het is jaren geleden dat ik een product van het Oostenrijkse merk Ayon in handen heb gehad. Des te verheugender dat de huidige importeur van Ayon ons aanbood de allernieuwste Ayon te recenseren, een Spirit III versterker in combinatie met een CD-2s cd-speler. Producten die een andere opzet kennen dan de oude Ayon series, waarvan ik zelf een tijd lang de 300B bezat. Werden de vroegere Ayon series in ItaliŽ vervaardigd, de huidige lijn komt volgens zeggen uit Oostenrijk zelf, al fluisteren bronnen dat de daadwerkelijke productie net over de oostgrens van Oostenrijk geschiedt. Mij maakt het niet uit, zolang een product goed presteert en degelijk in elkaar zit. Twee zaken die Ayon zo te zien prima voor elkaar heeft.

Omdat de eerste exemplaren van de Spirit III op zich lieten wachten, kwam weken eerder de CD-2s in huis. Een toploader cd-speler, tegelijk digitaalanaloog converter met ingebouwde volumeregeling. De speler heeft het kenmerkende Ayon uiterlijk, een platte aluminium doos met afgeronde hoeken. Op de bovenzijde zitten verlichte druktoetsen voor de bediening van de speler. In een brede aluminium rand vinden we een plexiglas plaat met een handgreep, waar de cd onder gelegd moet worden. Het geheel doet wat denken aan een hapjespan.

Achteraan een paar roosters om te zorgen dat de buizen in de speler voldoende koeling hebben. Op de achterzijde vinden we zowel ongebalanceerde als gebalanceerde uitgangen voor het analoge signaal. Digitaal uit gaat of via S/PDIF cinch of via XLR. Digitaal in kan via cinch of via USB. Een fase-indicator naast het IEC chassisdeel voor de netspanning geeft aan of de polariteit van de lichtnetvoeding correct is aangesloten. Ongebruikelijk voor een cd-speler zijn vier toggle-schakelaars aan de achterkant.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE