REVIEWKEF

KEF Q900

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 juli 2011 | Fotografie Fabrikant | KEF

Vraag bezoekers van de dertigste High End show in München welke KEF luidspreker op hen de meeste indruk maakte en het antwoord zal ongetwijfeld `Blade` luiden. Daarnaast verbleekt voor velen het tevens op die show aanwezige vlaggenschip van de - recent vernieuwde en `down to earth` geprijsde - Q serie. Aan de Q900 de kans om in mijn luisterruimte te bewijzen dat hij wel degelijk indruk kan maken.

Luidsprekers als de Blade en stalgenoot Muon maken natuurlijk terecht veel tongen los. Het zijn echte `state of the art` ontwerpen waarmee een bedrijf zijn visitekaartje afgeeft. Het bewijst dat KEF niet alleen een roemruchte naam uit het verleden is, maar ook heden ten dage nog steeds aan de frontlijn van innovatieve luidsprekerontwerpen te vinden is en ook thuishoort.

De nieuwe Q serie heeft een directe link naar dat verleden dat begon in 1961 toen de voormalig BBC electrical engineer Raymond Coke zijn eigen bedrijf oprichtte. Aanvankelijk was het gevestigd in een nissenhut die zich op het terrein van het metaalverwerkend bedrijf Kent Engineering & Foundry bevond.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE