NIEUWS

Final, de vaderlandse eindetappe

Theo Wubbolts | 11 januari 2008
Koop je vandaag de dag een multichannel setje van middenklasse prijs en kwaliteit, dan zit je toch al gauw een paar avonden met rode konen boven de gebruiksaanwijzing te turen en leren je gezinsleden nieuwe woorden. En dat zijn dan meestal geen nieuwe technische begrippen. En wees nou eerlijk, zit je dáár op te wachten?
Foto: Theo Wubbolts

Nee, in het domein van het meerkanaals- of hometheatergebeuren wil je met je nieuw verworven apparatuur snel aan de slag kunnen gaan, zonder een briljant neefje er bij te moeten halen die iets begrijpt van menustructuren en zo. Bij het Veghelse bedrijf Final Sound Solutions, zo heet het bedrijf voluit, hebben ze daar iets op bedacht. Men neme de doorzichtigheid van elektrostatische luidsprekers, een heel aparte manier om muziek weer te geven: via een vliesdun membraan in plaats van tweeters en woofers en zo – aangevuld met een subwoofer voor het allerlaagste laag, een DVD-receiver en klaar ben je. Bovendien zullen er geen protesten uit de vrouwelijke hoek opborrelen, want het systeem levert met slechts twee luidsprekers een surround sound. Nu moet het ook nog eens zo zijn dat je direct aan de slag kunt, toch?
Foto: Theo Wubbolts

De slimme ingenieurs hebben zich geheel in jouw schoenen verplaatst: in begrijpelijk Nederlands wordt je geleid naar je doel. Snel en overzichtelijk laat het ‘HD Receiver System 8’ zich zo configureren dat je op je luisterplaats het ideale klankbeeld voorgeschoteld krijgt. Dat is toch het éinde en doel op zich? Duur? Nee, dat valt wel mee gezien de geboden kwaliteit: 2.099 euro en dat is in vergelijking met menig gelijkgeprijsde set een koopje. De Hollanders kregen de Amerikanen er op de CES warm voor, kun je nagaan!


EDITORS' CHOICE