NIEUWS

Stroomaccessoires en cd`s slijpen bij AHP

Paul Delissen | 27 oktober 2008

Een goed voorbeeld van vaak ondergewaardeerde of zelfs onbekende mogelijkheden je installatie te verbeteren vinden we bij AHP.

AHP levert zekeringen en zogenaamde klankmodule’s die de stroomlevering aan uw installatie en daarmee de geluidskwaliteit verbeteren. Variërend van enkele Euro’s voor een audiofiele glaszekering tot een kleine honderd Euro voor een klankmodule die in uw meterkast dient te worden ingebouwd. Deze module vervangt hier de gewoonlijk aanwezige elektro automaat die bijvoorbeeld bij kortsluiting een groep uitschakelt. Zo’n automaat doet zijn beveilingsfunctie wel goed, maar geluidstechnisch is het niet optimaal. De AHP module is klanktechnisch wel geoptimaliseerd. Het klankmatige kwaliteitsgewin kan in sommige gevallen vergeleken worden met een betere interlink of anderszins opgewaardeerde componenten.

In een redelijk wat hogere prijsklasse vinden we van Audiodesk cd sound improver en de disk cleaner. Eerstgenoemde maakt de cd ronder en dus stabieler, en slijpt onder een specifieke hoek de cd rand af waardoor het strooilicht in de cd geen kans krijgt de weergave te beïnvloeden. Laatstgenoemde  maakt en de cd zodanig schoon dat de weergave op vrijwel alle punten verbeterd zou worden.


EDITORS' CHOICE