REVIEWIsem Audio

Isem Audio Elixis versterker, Ego phase 4 cd-speler en Curvi Model 1 MKII luidspreker

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Werner Ero | 01 september 2011 | Fotografie Fabrikant | Isem Audio

Eeuwen geleden was een huwelijk tussen een Engelsman en FranÁaise absoluut ondenkbaar. Tussen beide landen heerste in die periode namelijk een verwoede strijd om de heerschappij over de wereldzeeŽn en de buitenlandse koloniŽn. Vandaag de dag is de situatie gelukkig veel vreedzamer en moeten beide grootmachten genoegen nemen met een wat meer bescheiden plaats op het wereldtoneel. Wat echter niet is veranderd is de eigenzinnigheid waarmee in beide contreien producten worden ontworpen en vervaardigd. De hier geteste Isem Audio en Curvi producten, zijn hier absoluut een fraai en bijzonder voorbeeld van. Eigenzinnigheid met een ziel.

De eerste aanzet voor deze test ontstond bij de afronding van mijn verslag over de bloedmooie Transmission Audio M1i monitor luidsprekers. Importeur Henk-Jan van der Vaart vertelde toen bij het ophalen van deze Zweedse exoten, dat hij nog meer bijzondere producten in zijn pakket had, die zeker de moeite van het beluisteren waard waren.

Zelf was hij vooral erg te spreken over de Franse Isem Audio elektronica en de uit Engeland afkomstige Curvi luidsprekers. Afwijkende producten zowel qua vormgeving als klankmatige prestaties. Nieuwsgierig gemaakt door zijn enthousiasme stemde ik in met een test van deze twee merken en zodoende werd mijn luisterruimte al spoedig bevolkt door een drietal exotische audiocreaties.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE