ARTIKELAudioQuest

AudioQuest ontrafelt computeraudio


Redactie HiFi.nl | 01 april 2012 | AudioQuest

AudioQuest heeft onlangs een brochure uitgebracht om iTunes en computer audio te ontrafelen. Deze brochure is zo uitgebreid dat we in dit artikel het belangrijkste hebben uitgelicht, en voor het hele stuk graag naar de brochure verwijzen.

Je vindt de volledige brochure onderaan iedere pagina. Simpel gesteld is computer audio het afspelen van digitale muziekbestanden vanaf een computer of een ander systeem dat gebaseerd is op een harde schijf. Dit kan zo eenvoudig zijn als het afspelen van digitale muziekbestanden op een draagbare speler, maar kan ook met een home-entertainment systeem waarin een DAC is opgenomen. In deze nieuwe wereld van iPods, computers en harde schijven gelden nog steeds veel van de bekende regels die gelden voor alle hifi toepassingen om een maximaal resultaat te behalen. Topkwaliteit audio is mogelijk in de wereld van digitale muziekbestanden, maar het is niet vanzelfsprekend.

De huidige staat van Computer Audio
Om je digitale muziekbibliotheek op een eenvoudige manier naar je home entertainment systeem te leiden heb je enkel een HDMI kabel, een optische digitale kabel of een analoge minijack naar stereo cinchplug nodig. Maar je kunt ook gebruik maken van een op je home entertainment systeem aangesloten set-top box waar je de digitale bestanden uit je muziekbibliotheek naartoe ‘streamt’.

Maar de eerste stap is om te bepalen hoe je de computer aan je audio-systeem wil gaan koppelen.

MERK

EDITORS' CHOICE