Twisted Pair Designs

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 september 2007 | Fotografie Fabrikant | Twisted Pair Design

Het Amerikaanse Twisted Pair Designs maakt sinds 1995 betaalbare kabels. In de luisterruimte en tijdens opnamesessies zijn de laatste maanden diverse kabels ingezet. De Foundation interlink is nieuw in het programma. Het is de bedoeling dat mijn avatar binnenkort gaat luisteren en reviews schrijft. Voorlopig is de Music Emotion luisterruimte in Second Life nog niet open en bouwt Twisted nog geen virtuele kabels.

Twisted Pair Designs is een relatief klein bedrijf en bouwt de kabels met de hand. Sinds de opkomst van hometheater worden er ook videokabels gemaakt en dat is in de Verenigde Staten waarschijnlijk een florissante business. Dit werelddeel hangt aan elkaar van custom installers. Het geleidend materiaal in de kabels is koper. Twisted gebruikt een vorm van OFC-koper. Het geleidingsvermogen van OFC-koper en andere kopersoorten is in principe gelijk. OFC wordt gebruikt bij toepassingen waar hogere temperaturen een rol spelen.

Ook heeft OFC-koper voordelen tijdens het zogenaamde trekken van dunne geleiders. Geluidsmatig zijn er géén voordelen aan OFCmateriaal. Om succesvol soepele- en dunne draadjes te maken, zoals toegepast in zogenaamde `stranded` draden, is het een noodzaak om OFC-materiaal te gebruiken. Twisted gebruikt als isolatie PVC en PE. De isolatie heeft mijns inziens alleen invloed op de capaciteit van een kabel.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE