REVIEWLiving Voice

Living Voice Avatar IBX-R2

Jarenlang waren de geesteskinderen van Kevin Scott slechts voorbehouden aan muziekliefhebbers met een grote beurs. De in Nottingham ontworpen en gebouwde hoorn systemen van zijn hand, met namen als Air Partner en Air Scout, vonden vooral aftrek in het midden en verre oosten. Met de ontwikkeling van de Living Voice Auditorium en de daaruit doorontwikkelde Avatar modellen heeft de Brit bewezen in staat te zijn weergevers te ontwerpen die voor een groter publiek betaalbaar zijn. De internationaal lovende kritieken en de recente introductie op de Nederlandse markt waren voor mij voldoende aanleiding om een paar Avatar IBX-R2 luidsprekers thuis uit te nodigen.

Wat bezielt een importeur om het zoveelste luidsprekermerk op de markt te zetten in een prijssegment waar reeds voldoende concurrentie aanwezig is? Iets anders geformuleerd, maar op hetzelfde neerkomend, is de vraag wat een fabrikant beweegt om het zoveelste type op de markt te zetten.

In het geval van Kevin Scott was dat de onvrede met de kwaliteit van de beschikbare concurrentie in dit prijssegment. Het resultaat is een lijn met als basis de Auditorium luidspreker; een 104 cm hoge, 22 cm brede en 28 cm diepe kast vervaardigd uit spaanplaat van een extreem hoge dichtheid welke gemaakt wordt bij het eveneens Britse luidsprekermerk Castle. De duurdere modellen, de Avatar, de Avatar OBX-R2, de hier geteste IBX-R2 en de `top of the line` versie, de OBX-RW, hebben allen nagenoeg dezelfde kast. De grootste verschillen moeten dan ook gezocht worden in de keuze van de units, interne onderdelen en de samenstelling van het filter.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE