REVIEWNAD

Een reis door phono land

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 juli 2007 | Fotografie Fabrikant | NAD

Na het bespreken van de vier phono voorversterkers in Music Emotion nummer 4 kon het natuurlijk niet uitblijven. Deze keer zijn er - verdeeld over drie prijsklassen - uit Sneek dertien voorversterkers betrokken die specifi ek gebouwd zijn voor het op lijnniveau brengen van de minieme signalen die door een element aan de groeven van het vinyl onttrokken worden. En passant zijn er ditmaal ook nog enkele elementen meegelift en aan het eind van de luisterperiode zijn rechtstreeks via de desbetreffende importeur nog een aantal combinaties toegevoegd waaronder een tweetal gedurende de onlangs in München gehouden High End 2007 show voor het eerst gepresenteerde primeurs.

Hoewel alle zeventien phonotrappen in dezelfde periode beluisterd zijn, zullen de resultaten beschreven worden in twee artikelen waarbij dit eerste deel begint met de zeven goedkoopste modellen; afkomstig van twee Britse, een Deense en drie Duitse fabrikanten.

De 99 euro kostende instapper in dit gemêleerde gezelschap komt, in de vorm van de PP-2, van NAD. Een bescheiden ogend, tegenwoordig in twee kleurstellingen te verkrijgen, metalen kastje op rubberen voetjes met aan de voorzijde een LED die groen oplicht. Aan de achterkant gescheiden aansluitingen, met bijbehorende schakelaar, teneinde te kunnen wisselen tussen MM en MC signalen. Een externe voeding zorgt voor de benodigde 24 volt. Voor 159 euro zet Cambridge Audio daar zijn 640 P tegenover. Een iets groter en ook wat luxer ogend metalen doosje met een miniem oplichtende blauwe LED. Achterop eenzelfde opzet met dit verschil dat er als extra voorzien is in een uitschakelbaar subsonic filter.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE