Bowers & Wilkins 685

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Jan de Jeu | 01 juni 2007 | Fotografie Fabrikant | Bowers & Wilkins

Ik heb niets met paarden. Mijn vrouw des te meer. Sinds haar vroege jeugd berijdt ze deze nobele viervoeters. Van haar begrijp ik dat bij deze dieren een bloedlijn erg belangrijk is. Afkomst is alles. Voor de speakers die momenteel in mijn woonkamer staan geldt in feite hetzelfde. Eén van de meest memorabele demo`s gedurende de 2006 editie van de VAD was in mijn oren die welke verzorgd werd door Polyhymnia`s Jean Marie Gijsen, waarbij hij door hem voor het Pentatone label opgenomen multi kanaal sacd`s draaide. Hij deed dat op een door B&W Nederland samengestelde installatie welke was opgebouwd met Classé elektronica en weergevers uit de nieuwe B&W 800 luidsprekerlijn. Inmiddels heeft de luidsprekertechniek die in Veldhoven voor een groot deel verantwoordelijk was voor het magistrale geluid, ook zijn weg gevonden naar de nieuwe 600 serie van B&W. Nog voordat de B&W 685 monitor luidspreker op de markt is, krijg ik de kans om gedurende enkele weken een paartje te beluisteren.

Dit effect wordt overigens voor een deel veroorzaakt door de inzet van een op de pool geplaatste faseplug op de midden/ laag unit. Het uiterlijk heeft een facelift ondergaan, waarbij de industriële ontwerpers gekozen hebben voor een antracietkleurig soft touch front. Wat er uit springt is het plaatje van geborsteld aluminium met daarin de tweeter en rechts daarvan, het nieuwe diamantgeslepen Bowers & Wilkins logo.

Mijn vrouw associeert het geheel met een hotelsleutel maar ik vind het persoonlijk erg fraai. Daaronder het vertrouwde geel van de 165 mm Kevlar midden/laag unit - kan die niet in grijs? - die direct boven de baspoort zit. Deze laatste kan geheel of gedeeltelijk afgestopt worden met een bijgeleverde uit twee delen bestaande foam prop. Aan de achterkant van de mooi afgewerkte kast – verkrijgbaar in black ash, light oak, red cherry en wengé - onderling met vergulde bruggen verbonden bi-wire luidspreker aansluitingen en daarboven een beugel waarmee deze speaker aan de muur bevestigd kan worden.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE