Floating Systems Cameleon Princess

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Renť van Es | 01 juli 2007 | Fotografie Fabrikant | Floating Systems

Ivan Schellekens zweert bij het ontkoppelen van tweeters van de baffle van een luidsprekersysteem. Dat doet hij al vele jaren en niet zonder succes. Sinds zijn dertiende jaar is hij bezig met muziek en muziekreproductie. Dat ontaardde in zijn eerste commerciŽle succes, de Floating Systems Synthese. De Synthese zal voor veel mensen te hoog gegrepen zijn qua aanschafprijs en qua omvang. Daarom is een deel van de principes door Schellekens verwerkt in een kleiner, huiskamervriendelijk systeem dat de naam Cameleon draagt. Leverbaar in zes formaten waarvan wij het middelste kozen voor een bespreking.

De Cameleon Princess is een bescheiden systeem dat zich onopvallend laat plaatsen door zijn vorm en door de verwisselbare kleurrijke fronten. De kast meet 90x23x20 cm (hxbxd) en heeft een naar achter gebogen voorkant waarin de units huizen. De kast is erg stijf door de vorm en vanwege het gebruikte 19 mm MDF. De gebogen vorm zorgt voor een correct fase gedrag zodat het afgegeven geluid van de tweeter en van de woofers tegelijk aankomt op de luisterplaats.

In de kast vinden we twee Seas woofers van 11 cm, beide voorzien van een faseplug in het midden van een aluminium conus, die is opgehangen in een zachte surround. Boven de woofers zit de tweeter, een zijde dome eveneens van Seas. Wat Schellekens steeds heeft voorgestaan is dat de tweeter op geen enkele wijze mag bewegen tengevolge van bewegingen van de woofers. Daarom is de tweeter `zwevend` opgehangen, kenmerkend voor de Floating Systems luidsprekers.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE