NIEUWS

Eev audio: hifi meets interieurdesign


Redactie HiFi.nl | 30 april 2012

Per 1 mei komt er een nieuw Nederlands luidsprekermerk op de markt: eev audio. Luidsprekers als onderdeel van je interieur, dat is het credo van eev, met speakers die hifi combineren met design dankzij hippe frontjes en sleeves. We zochten het uit, daags voor de lancering.

De eev luidspreker is een compact en subtiel meubel, dat door de verschillende fronts en sleeves zorgt voor kleur en identiteit in huis. De fronts zijn, naast de basiskleuren, in verschillende trendy designs beschikbaar. De fronts zijn weer te combineren met sleeves in verschillende kleuren. Op die manier kun je de speakers opleuken en laten passen bij je persoonlijke stijl of interieur.

Productontwerper Ad van der Wiel (28) kwam op het idee van de zelf te ‘pimpen’ luidsprekers. “Zelf kwam ik in aanraking met hifi maar ik merkte dat het in mijn vriendengroep niet speelde. Design speelt een grotere rol. Maar muziek is in ieders leven belangrijk. Mijn generatie moet ook naar kwaliteit luisteren, niet alleen naar laptopspeakertjes. Het leek me interessant om voor die jonge doelgroep iets te maken. Ook voor een oudere doelgroep zijn de speakers geschikt: je kunt ook kiezen voor een frontje zonder print.”

Wat Ad van der Wiel opviel, was dat voornamelijk mannen de hifisystemen in huis uitkiezen. “Mannen komen zelf luisteren in een hifi zaak, maar komen later terug met hun vriendin. De vrouw wil dan vaak de minst opvallende of de kleinste speakers. Je woont toch samen dus je moet een compromis sluiten, dat probleem probeer ik op te lossen. De speakers zijn ook gericht op de vrouw, zonder de man te vergeten.” 

EDITORS' CHOICE