REVIEWKharma

Kharma Exquisite Mini

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 mei 2007 | Fotografie Fabrikant | Kharma

Kharma komt feitelijk voort uit het theosofisch perspectief. Toch gaat het deze keer niet over Hatha Yoga, Feng Shui of astrologische kaarten. Karma betekent dat er zich omstandigheden voordoen die op je pad komen en op dat moment de beste kans bieden om zelf te groeien en om anderen iets te leren. Mijn karma is dat O.L.S. deze keer de Kharma Exquisite Mini bracht. Het ultieme complot om mijn audiofiele spiritualiteit naar een hoger plan te brengen en om de lezers misschien iets te kunnen leren. Deze luidspreker komt hier in Lapis Lazulli Blue. Die kleur is gekozen omdat de Mini dan niet zo snel verkocht zal worden en O.L.S. weer zonder demo zit. De meeste consumenten willen namelijk zwart, wit of hout. O.L.S. had voor mij trouwens geen mooiere kleur kunnen kiezen.

Een belangrijke levensvervulling voor een recensent is ongetwijfeld dat er af en toe gespeeld mag worden met schier onbereikbare audiocomponenten. De inherente bescheidenheid en troosteloosheid van het obligate Japanse midi-setje en de misère van door mp3 gedreven portable devices, die alleen hoorbaar zijn via hoofdtelefoontjes die je in de gehoorgang propt, maakt soms plaats voor iets dat bewijst dat er toch vooruitgang is in audioland.

Edoch, audioprofeten die de waarheid ventileren worden ondergeschoffeld door online marketeers die niets begrijpen van weergave. Hun levensgeluk hangt af van het aantal websitehits per dag. Ook het kwalitatief ontwikkelde deel van de audiomarkt lijkt op een mijnenveld. Iemand heeft ooit bedacht dat `persoonlijke voorkeur` gekoppeld mag worden aan geluidsweergave. Dat gaf een vrijbrief aan fabrikanten om alles te kunnen produceren en aan consumenten om elke mogelijke vorm van geluidsweergave te kunnen legitimeren.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

MERK

EDITORS' CHOICE

 • Thuistesters gezocht!
  Philips PH805 hoofdtelefoon
  Thuistesters gezocht!
  lees meer »
 • Interview
  Grimm: historie & toekomst
  Interview
  lees meer »
 • Veel acties in december!
  Prijzenfestival 20 jaar HiFi.nl
  Veel acties in december!
  lees meer »