REVIEWBose

Bose 3-2-1 GSX DVD Home Entertainment System

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 april 2007 | Fotografie Fabrikant | Bose

Het Bose 3-2-1 GSX DVD home entertainment system kenmerkt zich door een aantal innovatieve concepten. Deze set is bedoeld voor stereoweergave en virtual surround. Beide technieken sluiten erg aan bij de huidige trends. Stereoweergave is helemaal terug en vijfkanalen geluid bij film is bij de gemiddelde consument minder populair. Meerkanaals geluid is zowel voor muziek als voor film, alleen voorbehouden aan de echte liefhebbers.

Bose Corporation werd opgericht in 1964 door Amar G. Bose. Hij studeerde aan het MIT en besloot om een bedrijf op te richten op basis van eigen ontwikkelde patenten. Bij de eerste producten hoorden versterkers voor het Amerikaanse leger. Dr. Bose was ook, net zoals veel andere audio pioniers, ontevreden met geluidsweergave en hij zocht naar mogelijkheden om luidsprekers natuurlijker te doen klinken. Het bekende Direct/Reflecting principe resulteerde. De gedachte daarachter is dat we live-geluid ervaren als een mix van direct- en gereflecteerd geluid en dat daardoor een hoger niveau van realisme ontstaat.

Liefhebbers van audio-apparatuur die bekend zijn met de zeventiger en tachtiger jaren, zullen zich ongetwijfeld de diverse modellen Bose luidsprekers herinneren die gebaseerd zijn op dit principe. De eerste was de legendarische 901. Deze luidspreker straalt geluid af naar de voorzijde (direct) en naar de achterzijde/zijkanten (gerefl ecteerd geluid). Daardoor ontstaat een erg ruimtelijk geluidsbeeld, dat ook nog eens imposant en met een enorme power kan klinken.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE