REVIEWPanasonic

Panasonic DMP-BD10 en Samsung BD-P1000

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Thomas van den Bossche | 01 februari 2007 | Fotografie Fabrikant | Panasonic

Hoewel LG voor de CES aangekondigd heeft met een `allesspeler` te komen - eentje die en hd-dvd- en blu ray films kan lezen en Warner beloofd heeft met `Total Disc` te komen, een schijfje dat zowel een blu ray- als een hd-dvd partitie heeft, is en blijft de formatenoorlog tussen blu-ray en hd-dvd in volle gang. Hoe dan ook staan vandaag de eerste blu-ray spelers - de Panasonic DMP-BD10 en de Samsung BD-P1000 - in de winkels...

Opgewonden als pubers op een zaterdagavond waren we, toen we te horen kregen dat de Panasonic DMP-BD10 - een van de allereerste blu-ray spelers op de Europese markt - die dag bij ons op de redactie zou arriveren. Dat opgewonden gevoel ebde enigszins weg toen we het apparaat uit de verpakking haalden.

Niet dat de DMP-BD10 er slecht uitziet, maar hij ziet er aan de andere kant ook absoluut niet bijzonder uit. En dat terwijl de technologie die er in zit wel degelijk bijzonder is. Ook heeft het voorfront - dat wordt afgedekt door een grote, spiegelende klep - een nogal hoog plasticgehalte. Al bij al is er niets - het bluray logo links op de frontklep daargelaten - dat de speler onderscheidt van een gewone dvd-speler en dat is toch een beetje jammer.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE