REVIEW

Sonos ZP80 en ZP100

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
Ruud Jonker | 01 februari 2007 | Fotografie Fabrikant

Een heel nieuw jaar ligt voor ons. Een nieuwe opeenvolging van shows, deadlines, internationale beurzen en fabrieksbezoeken. Typische overpeinzingen voor de kerstvakantie. Maar wat deed u? Misschien figureerde u als ezel in de plaatselijke levende kerstgroep of luisterde gewoon naar muziek, terwijl de kat de fatale aanval op de kerstboom inzette. Die momenten van bewust luisteren naar muziek worden spaarzamer en niet alleen door die kat. De beleving schuift naar de achtergrond en een snelle- en vluchtige consumptie van media-inhoud zal nog meer aansluiten bij onze lifestyle in het komend jaar. Sonos maakt dat mogelijk met hele nieuwe technische oplossingen.

Sonos is een multiroom systeem met een centrale draadloze afstandsbediening en in staat om muziek en Internetradio te streamen naar elke kamer in huis. In elke kamer waar muziek dient te klinken komt een zogenaamde Zone-Player. Model ZP80 is het kleinste model en heeft een stereo-line uitgang en een digitale uitgang. Dit model wordt derhalve aangesloten op een bestaand audiosysteem om de muziek ten gehore te brengen. Model ZP100 heeft een ingebouwde klasse-D (eigenlijk klasse-T) versterker en behoeft alleen twee externe luidsprekers. Op elke ZonePlayer is een auto-detecting analoge ingang aanwezig. Elke kamer met zon player biedt dus een aansluiting voor onder andere een iPod, cassetterecorder of cd-speler.

De muziek vanaf zo`n lokale bron is beschikbaar op elke andere ZonePlayer in het systeem. Het systeem wordt bedient met een Sonos Controller (CR100). Vanaf elke locatie in- en om huis kun je een zone uitkiezen, een song selecteren en op play drukken. Het is dus mogelijk om vanaf een punt de verschillende zones (kamers) van eigen muziek te voorzien, maar er is ook een mogelijkheid om dezelfde track in meerdere zones hoorbaar te maken.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE