REVIEWAVI

AVI en Townshend Suprematie

DIT IS EEN PUBLICATIE VAN MUSIC EMOTION
René van Es | 01 november 2006 | Fotografie Fabrikant | AVI

Het naar driehoog sjouwen van acht flinke dozen behoort niet tot mijn favoriete bezigheden en vindt te vaak plaats voor recensies om leuk te blijven. Na dit soort exercities laat ik de apparatuur even voor wat het is en ga wat anders doen. Met AVI en Townshend was dat niet anders. Pas de volgende dag ben ik uit gaan pakken en opstellen. Twee ingespeelde luidsprekers, een gloednieuwe voor- eindcombinatie met cd-speler en nieuwe bekabeling bezorgden mij een natte rug.

Nieuw uit de doos is luisteren er nog niet bij, daarom een cd op repeat en de douche opzoeken. Een uurtje later verdween mijn eega uit huis om boodschappen te doen en kon ik het niet laten toch naar de AVI te luisteren. Of het aan de muziekkeuze lag, het vooruitzicht op de vrije zaterdag of de AVI set weet ik niet, maar na een uur voor de set doorgebracht te hebben zorgde een permanente adrenalinestoot door de aderen voor een opperbest humeur dat de hele dag aanhield. De AVI set had me in de greep en maakt mij nu al heel blij.

Inhoud van de dozen

AVI is een kleine Engelse fabrikant van hoogwaardige audio apparatuur die in de schaduw blijft van zijn collega's. Ze adverteren niet veel, schreeuwen hun kunnen niet van de daken en opereren op een eigen opvallende manier zowel richting professionele markt als naar de consument. Waar je AVI meestal tegenkomt is in de Engelse hifi bladen die met enige regelmaat een review publiceren. Momenten waarop AVI apparatuur steevast een glorieuze pers haalt.

Klik hier voor de iPad vriendelijke PDF

EDITORS' CHOICE