NIEUWSLexicon

Lexicon MC-8


Redactie HiFi.nl | 09 januari 2003 | Lexicon

Op de CES in Las Vegas is een nieuw produkt van Lexicon aangekondigd: de MC-8

De Lexicon MC-8 is gebaseerd op de MC-12 referentie processor van Lexicon en perfect geschikt voor de iets minder complexe multi-kanaals systemen, waar geluids- en beeldkwaliteit, gebruiksgemak en betrouwbaarheid belangrijk zijn. De MC-8 deelt het zeer fraaie industriële design van de andere Lexicon home theater produkten en is verkrijgbaar in een gebalanceerde en ongebalanceerde versie.

De processor is uitgerust met 2 onafhankelijk te bedienen zones, 8 vrij te configureren ingangen en 8 uitgangskanalen, heeft minder connecties op het achterpaneel en 1 zone minder dan de MC-12 en is ook fysiek kleiner en betaalbaarder.

De MC-8 is uitgerust met 4 Analog Devices SHARC DSPs, één Cirrus Logic DSP en tien 24-bit/192kHz digitaal/analoog omzetters. Een architectuur al met al, die duidelijk overeenkomsten heeft met de MC-12. Als resultaat delen de MC-12 en MC-8 dus hun enorme verwerkingskracht en klankmatige vingerafdruk. De MC-8 is THX Ultra2 gecertificeerd en doet 96/24 decodering, naast Dolby Digital EX, Pro-Logic II, DTS-ES, DTS Neo:6 en uiteraard het befaamde LOGIC 7.

LOGIC 7 is gebaseerd op jaren van psychoakoestisch onderzoek en weet een perfecte balans te vinden tussen een indrukwekkende kanaalscheiding en surround omringing.  LOGIC 7 weet voor muziek, film en TV/radio-uitzendingen de primaire- en achtergrondsignalen van elkaar te onderscheiden en apart te bewerken. Prominente geluiden zoals een zanger of overvliegend vliegtuig worden zeer precies gestuurd naar de juiste speaker, terwijl omgevingsgeluiden in een concertzaal of buitenlucht met een enorme ruimtelijkheid worden weergegeven. Dit creëert een enorm indrukwekkende surround-ervaring nog niet geëvenaard door welke andere matrix-technologie ook.

Lexicon MC-8

Met meer en meer video- en audiobronnen op de markt, neemt ook de vraag naar meer en meer ingangen toe. De MC-8 heeft 3 component video ingangen en 8 vrij te configureren analoge uitgangen, die kunnen worden ingesteld als 5 stereo ingangen en een 5.1-kanaals ingang of 2 stereo ingangen en 2 5.1-kanaals ingangen for separate DVD-Audio/SACD bronnen, een benijdenswaardige feature...

Net als de MC-12, is de software van de MC-8 eenvoudig op te waarderen via een RS-232 poort op de achterzijde van het apparaat. Twee interne upgrade sloten en twee verwijderbare paneeltje op de achterzijde kunnen gebruikt worden voor toekomstige upgrades, mochten die beschikbaar komen.

De MC-8 gebruikt hetzelfde intuïtieve on-screen menu-systeem en gebruikersinterface als de MC-12 voor de navigatie van opties en instellingen. Zowel nieuwe gebruikers als personen bekend met de bediening van Lexicon digitale controllers zullen zich gelijk thuis voelen met de MC-8.

Gecombineerd met de tevens net uitgebrachte RT-10 DVD-speler en LX serie eindversterkers, kan nu een compleet HT-systeem worden gebouwd met een zeer hoog prestatieniveau.

Wanneer de MC-8 leverbaar zal zijn is nog niet bekend.

(GvdZ)

EDITORS' CHOICE