ARTIKEL


Redactie HiFi.nl | 11 juni 2001

AND Benelux

AND had samen met collega´s Marantz en D2 Services plaatsgenomen in de E-lounge tent. Bedoeling van deze opzet was dat deze grote tent (ca. 30 bij 50 meter) een verzameling van verschillende fabrikanten en importeurs zou zijn, waarbij juist het onderling gebruik maken van elkaars (totaal) verschillende produkten de bedoeling was. Helaas lag de nadruk toch grotendeels op het A/V gedeelte. Toegegeven in de tent was ook een designkeuken en een woonkamer te bewonderen, maar het originele concept kwam niet volledig uit de verf. Desondanks een goed initiatief om eens wat minder in "mijn en zijn" vakjes te denken, maar gezamenlijk HiFi promotien.

AND Benelux op Excellence Beurs

AND presenteerde oa de luidsprekers van Dali en de Silverline van NAD waarbij respectievelijk twee nieuwtjes: de Dali Subwoofer (de Piano Sub) waarvan de richtprijs nog onbekend is. Een voorzichtige indicatie van een van de aanwezige mensen van AND doet ons denken in de richting van de € 1.500.

AND Benelux op Excellence Beurs

Over de Piano Subwoofer is nog geen verdere informatie beschikbaar. Een bezoek aan de website van Dali leert dat er al verschillende luidsprekers beschikbaar zijn in de Piano reeks. De modellen hebben tot de verbeelding sprekende namen als: Noble en Agile (vloerstaande zuilen), Vocal (centerluidspreker) en Ambient (achterluidsprekers).
Een ander nieuwtje van NAD betrof de afstandsbediening AB 761 (verkoopprijs Fl. 199,-), welke op alle produkten van NAD gebruikt kan worden, maar die ook een "zelflerende functie heeft", waardoor die dienst kan doen voor al produkten waaruit een set is samengesteld.

AND Benelux op Excellence Beurs


Marantz

Zoals gezegd deelde Marantz met AND Benelux en D2 Services de E-lounge tent. Veel aandacht in de Marantz hoek ging uit naar de centrale plaats die het Marantz plasmascherm kan innemen in een home cinema set.
Wederom gaf Marantz veel aandacht aan haar eigen lifestyle systemen, met een nadruk op de Eclipse serie welke zowel in 42cm als in een smallere uitvoering verkrijgbaar is. De brede componenten zijn al leverbaar, de compacte versie naar verwachting eind volgende maand.

Marantz op Excellence Beurs Marantz op Excellence Beurs


D2 Services

Het voor ons (nog?) onbekende D2 services is gespecialiseerd in domotica, high-end audio en home cinema. D2 services is gevestigd in Belgie en had een volledige wand voorzien van diverse plasmaschermen. Interessant was het interactieve scherm waarmee verschillende elementen uit een Home Installation systeem bediend konden worden.

D2 op Excellence Beurs D2 op Excellence Beurs

 

Loewe

Het van oorsprong in Belgie gevestigde Loewe timmert hard aan de weg. Op basis van een streng selectiecriterium worden de betere HiFi-speciaalzaken benaderd voor opname van Loewe in het assortiment. Juist vanwege het bijzondere uiterlijk, de interessante prijsstelling en de hoogstaande techniek wekt het niet de verbazing dat Loewe werkelijk bijna in elke stad te kopen is bij een goede speciaalzaak.

Loewe op Excellence Beurs

Interessant was zeker de Loewe Vitros, met uitgebreide internetmogelijkheden. Op de eigen website (www.loewe.be) lezen we hierover:
"(…) In totaal worden tegenwoordig reeds vier modellen van Loewe af fabriek met geďntegreerde Internettoegang geleverd. Ook andere modellen kunnen achteraf met een online-module voor de Internettoegang probleemloos uitgerust worden. In de prijs voor de geďntegreerde online-uitbreidingsset zijn afstandsbediening met muisfunctie, infraroodbedieningspaneel alsook inbouw reeds inbegrepen. Bij Loewe luidt het devies Plug and Play; daarom heeft de Loewe-eigenaar ook geen contract met een toegangprovider voor het Internet (zoals AOL of T-Online) nodig, maar kan hij onmiddellijk zonder één of ander paswoord met vooraf ingestelde toegangen Internet by Call gebruiken. Eenvoudiger kan niet. De facturatie volgt dan heel gewoon via de telefoonrekening (…)."
Lees hierover verder op: http://www.loewe.be/aktuelles/highlights00/aktuell105.htm.

Loewe op Excellence Beurs


 

EDITORS' CHOICE