ARTIKEL

Sony en Transtec


Ted Joos | 16 september 2004
SONY

Zoals te verwachten presenteert Sony een aantal primeurs. Onder andere de RDR-HX1000, een DVD recorder met ingebouwde harddisk van 250 GB, geschikt voor DVD+R / DVD+RW / DVD-R / DVD-RW opnamen met HQ + HDD opname kwaliteit en 192kHz/24 bit DAC. De hoge beeldkwaliteit, intelligente features en veelzijdigheid kenmerken deze HDD/DVD-recorder. De recorder is dit jaar winnaar geworden van de EISA award. Zijn kleinere broertje, de RDR-HX900, is qua uiterlijk en functies gelijkwaardig, maar beschikt over een harddisc van 160 GB en kost EUR 949,-

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo 

De QS line-up wordt versterkt door de slim line receiver STR-DB900 met een vermogen van 6 x 120 Watts. Deze compacte receiver is voorzien van S-Master Pro Digitale versterker technologie en beschikt over de nieuwste decodeerformaten.

Audio Video Meeting Plaza 2004

In het home cinema segment introduceert Sony een bijzonder vormgegeven home cinema systeem, de DAV-LF1. Het systeem is uitermate geschikt om in combinatie te gebruiken met Sony’s Flat Panel Plasma- en LCD-TV’s. De main-unit heeft namelijk hetzelfde “floating glass”-design als de MRX- en XS-schermen (zie foto onder).

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

De vier bijpassende zuilluidsprekers passen door hun diepte van slechts 50,5 mm perfect bij een plat beeldscherm en kunnen naar keuze aan de muur worden gehangen of op ultraslanke standaards worden geplaatst. De achterluidsprekers zijn draadloos verbonden met de hoofdeenheid door middel van Sony`s S-DIAT infraroodtechnologie. Naast de afwezigheid van kabels biedt S-DIAT de voordelen van een verbeterde geluidskwaliteit en een verminderde gevoeligheid voor elektromagnetische storing. De consumenten adviesprijs voor dit volledige systeem is EUR 1999,-.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

Naast bovengenoemde producten zijn ook de nieuwste digitale fotocamera’s en camcorders getoond, zoals de nieuwe DCR-HC1000. Dit is de eerste camcorder voorzien van een surround microfoon, waardoor opname in Surround Sound mogelijk is.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

Meer informatie
Sony Nederland, Badhoevedorp
Telefoon: 020-6581888
Internet: www.sony.nl 

 

TRANSTEC

TransTec is een importeur, die al voor vele jaren trouwe diensten verleent aan de dealers en consument. Voorheen bekend vanwege de produkten van Quad, Kef, McIntosh en Nakamichi. Nakamichi is al enige jaren uit het leveringsprogramma verdwenen, aangezien het nieuwe produktenpakket van deze Japanse fabrikant niet meer aansluit bij de filosofie van de importeur. Inmiddels is het produktenpakket uitgebreid met SIM2 (projectie tv’s en DLP projectoren) en TAGMcLaren.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

Quad heeft een actieve subwoofer toegevoegd aan het produktenpakket, wat een welkome aanvulling is op de kleine QUAD L-serie standluidsprekers. De subwoofer is voorzien van een remote control, waardoor de afstelling een stuk makkelijker wordt

Audio Video Meeting Plaza 2004

Voor de Home Cinema Perfectionisten levert SIM2 projectie tv’s en DLP projectoren. Zo is er o.a. de nieuwe HT300 E-volution serie projector, die als eerste is voorzien van de laatste generatie Texas Instruments HD2+DC3 chip. Deze nieuwe chip levert een werkelijke contrast ratio groter dan 3500:1 en een resolutie van 1280 x 720 (WXGA). De HT300 E-link projector is voorzien van een seperate image processor. Deze processor is voorzien van een grote hoeveelheid ingangen, waarbij de verbinding tussen processor en projector geschiedt via een dunne digitale fiber optic kabel. De installatie wordt hierdoor vereenvoudigd.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

Voor diegene die graag in Surround Sound van een film wil genieten, maar niet wil geloven aan de extra speakers die hierbij normaliter noodzakelijk zijn, heeft KEF nu een oplossing. De KEF Instant Theatre KIT 100 is een compleet DVD-systeem dat het echte digitale surroundgeluid biedt uit slechts twee compacte front luidsprekers en een onopvallende subwoofer - overal in de kamer hetzelfde gedetailleerde 3D geluid.

Audio Video Meeting Plaza 2004

Combinatie van de beproefde KEF Uni-Q® ‘puntbron’ luidspreker en een nieuwe toepassing van vlakke NXT® paneel technologie boden KEF ingenieurs de mogelijkheid om alle subtiliteit en ruimtelijkheid van de huidige digitale formaten uit twee kleine luidsprekers en een subwoofer te halen. De KIT-100 is inmiddels bekroond met een EISA Award voor ‘Home Theater Innovation 2004-2005’.

Erg indrukwekkend waren ook de modellen van een Amerikaanse fabrikant van zeer opvallende High-End apparatuut, McIntosh genaamd. Zo was o.a het A/V Control Center MX-135 te bewonderen met bijpassende MC20 7 kanaals eindversterker. Helaas zijn deze topklasse apparaten slechts bereikbaar voor de "beterbedeelden" onder ons. De "minderbedeelden" mogen er gewoon lekker over dromen. Of voor sparen.

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo

TransTec was al importeur van topmerken op het gebied van muziek- en beeldweergave. Daarnaast is het assortiment de afgelopen jaren uitgebreid met domoticaprodukten: AMX, Vantage, Russound en Xanura. Deze merken zijn toegevoegd aan de al langer door TransTec gevoerde merken Imerge en Kef (foto onder). Dit omdat, zoals TransTec zegt, "(...) wij onze nieuw-verworven kennis van domotica en onze jarenlange ervaring met geluid, beeld en akoestiek gebruiken om goed geïntegreerde en betrouwbare totaaloplossingen te ontwerpen, waarin uw individuele wensen in vervulling kunnen gaan."

Audio Video Meeting Plaza 2004 (c) Xingo
Inbouwluidsprekers van Kef

Aanvullende informatie:
Transtec B.V., Rotterdam
Telefoon: 010-4147055
Internet: www.transtec.nl

EDITORS' CHOICE