ARTIKEL

Techniek

Verder op in de ruimte staan rekken met tweeters, midrange en laagunits. Deze units worden op specificatie gemaakt bij Tymphany in Denemarken. Waarbij de tweeters in huis afgebouwd worden. Even verderop liggen stapels met afgebouwde filters. De filters worden door Audiovector zelf opgebouwd en zien er doordacht uit.



Ieder filter wordt gemonteerd op een 4 millimeter dikke aluminium plaat en de bedrading kent een verschillende dikte voor respectievelijk hoog, midden en laag. Hierbij gaat de plus direct naar de driverunit en de min naar het filter. Dit omdat de absolute fase van uitzonderlijk belang is voor een correcte weergave. De afzonderlijke componenten van het filter zijn van hoge kwaliteit en uitgezocht op basis van klankmatige eigenschappen.



Dat echt alles in dienst staat van weergavekwaliteit blijkt ook uit de toegepaste fronten. Deze zijn uitsluitend verkrijgbaar in 2 tinten grijs omdat andere dan de gebruikte stofsoorten afbreuk doen aan de transparantie. Om Audiovector speakers optimaal te laten presteren is het in ieder geval aan te raden de fronten te verwijderen. Daarbij wordt het de gebruiker makkelijk gemaakt door een ingenieus systeem met magneten waardoor het front rammelvrij op de speaker gemonteerd wordt en eenvoudig te verwijderen is wanneer er serieus geluisterd wordt.



Gedurende het hele proces van opbouwen worden diverse kwaliteitscontroles uitgevoerd zodat het eindresultaat altijd van onberispelijke kwaliteit is. Ole neemt me mee naar het gedeelte waar alle lege kasten opgeslagen liggen en waar tevens alle afgekeurde exemplaren liggen. Hij pakt een willekeurige kast om te laten zien hoe kritisch er gecontroleerd wordt. Wat volgt is erg grappig en geeft tevens aan hoe scherp er gecontroleerd wordt. Het kost ons beide namelijk zeker 5 minuten om uit te vinden waarom de kast is afgekeurd! Als klant kun je er dus op rekenen een perfecte set geleverd te krijgen. Een aantal van de meegereisde dealers bevestigt dit door aan te geven nooit en te nimmer defecte of beschadigde Audiovector speakers terug te krijgen in de winkel.

Inmiddels zijn we een aantal uurtjes verder en wordt het tijd om even te ontspannen na de reis en de aansluitende rondleiding. Onder het genot van een hapje en een drankje worden we door Ole en Peter één van de luisterruimtes in gedirigeerd om een zogenaamde “upgrade demo” te beleven. Naast alle technische innovaties is het namelijk mogelijk Audiovector speakers te upgraden naar een hoger model uit de serie zonder compleet nieuwe speakers te hoeven kopen. De speakers worden dan naar Audiovector gestuurd en aldaar omgebouwd naar het gewenste model. Je betaalt slechts het prijsverschil en een bescheiden extra vergoeding voor transport en arbeid. De Nederlandse dealers kunnen precies vertellen hoe een en ander in zijn werk gaat. Op deze manier ben je ook in de toekomst verzekerd van een passende set luidsprekers of kun je zonder een grote eenmalige financiële aderlating doorgroeien naar het topmodel. Een principe wat voor zover ik weet door niet één andere luidsprekerfabrikant wordt gevoerd.


EDITORS' CHOICE